ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ένα Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας για την ειρήνη στο Σαρμ ελ Σέικχ

Ένα Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας για την ειρήνη στο Σαρμ ελ Σέικχ
Από το Youth for Reviving Humanity στο Σαρλ ελ Σέικχ της Αιγύπτου

Από την πρώτη του έκδοση το 2017 το World Youth Forum (Παγκόσμιο Φόρουμ Νεολαίας), το οποίο διεξάγεται ετησίως στο Σαρμ ελ Σέικχ της Αιγύπτου, δίνει έμφαση σε παγκόσμια ζητήματα και προτείνει λύσεις σε αυτά.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα Ηνωμένα Έθνη το έχουν αναγνωρίσει ως μια διεθνή πλατφόρμα για τη συζήτηση θεμάτων που αφορούν τη νεολαία.

Σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε στην αποκαλούμενη «Πόλη της Ειρήνης», το Σαρμ ελ Σέικχ, αυτές τις ημέρες και το Youth for Reviving Humanity (Νεολαία για την Αναγέννηση της Ανθρωπότητας) στο οποίο κυριάρχησαν διαδραστικές συνεδρίες στις οποίες αναλύθηκαν οι αιτίες για τις πολεμικές συγκρούσεις και κατατέθηκαν προτάσεις για την ειρηνική επίλυσή τους.

Στόχος του Φόρουμ είναι και η εμπέδωση της προστασίας των αμάχων στις συγκρούσεις ανά τον πλανήτη, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φύλου ή θρησκείας, με ορίζοντα την παγκόσμια ειρήνη, ασφάλεια και δικαιοσύνη.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα έσοδα από τους χορηγούς κατευθύνονται σε πρωτοβουλίες οι οποίες στηρίζουν τη νεότητα και την ειρήνη.

Σημειώνεται, επίσης, πως διεξήχθη την προηγούμενη εβδομάδα στο Κάιρο το 2ο Egypt Media Forum με περισσότερους από 2.000 ομιλητές και συμμετέχοντες.

Σε αυτό συμμετείχε κι ο δημοσιογράφος του CNN Greece, Γιάννης Συμεωνίδης ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ για τη διαπολιτισμική δημοσιογραφία («cross culture journalism»), δίνοντας έμφαση στο πώς η δημοσιογραφία μπορεί να συμβάλλει στην ειρηνική επίλυση πολεμικών διαφορών κι όχι να χρεώνεται τη διαιώνισή τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ