ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Επιστολή Τασούλα σε Φάμελλο μετά τη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ

Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη: Επιστολή Τασούλα σε Φάμελλο μετά τη διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, σχετικά με τα ονόματα των τεσσάρων βουλευτών του κόμματος, που θα συνεχίσουν να μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη απέστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.

Σκοπός είναι η αναλογική εκπροσώπηση τουλάχιστον ενός βουλευτή όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων στην Εξεταστική Επιτροπή.

Στην επιστολή αναφέρεται πως μετά «την ίδρυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της «ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ» και λαμβανομένου υπόψη ότι πρέπει να διατηρηθεί η κατ' αναλογία εκπροσώπηση όλων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και να εξασφαλισθεί η συμμετοχή ενός ή μίας τουλάχιστον Βουλευτή από κάθε Κοινοβουλευτική Ομάδα (άρθρο 31 παρ. 3 & 5 ΚτΒ), παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εγγράφως, εντός τριημέρου (άρθρο 29 παρ. 5 ΚτΒ), τα ονόματα των τεσσάρων Βουλευτών της Κοινοβουλευτικής σας Ομάδας που θα συνεχίσουν να μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό».

Σημειώνεται ότι, μετά την συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής την Τρίτη (5/12), συμμετείχαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πέντε βουλευτές.

Σημειώνεται επίσης ότι ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής Δ. Μαρκόπουλος, ζήτησε την Τετάρτη (6/12)- διά μέσου του προέδρου της Βουλής - από την Πλεύση Ελευθερίας, να γνωστοποιήσει τον/τη βουλευτή που θα αντικαταστήσει την επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εργασίες τις επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η εξεταστική επιτροπή είχε αποφασίσει, κατά πλειοψηφία, την εξαίρεση της κας Κωνσταντοπούλου, στη βάση γνωμοδότησης του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, ότι «όποιος άσκησε καθήκοντα συνηγόρου υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας ή κατέθεσε ως μάρτυρας, δεν μπορεί να ασκήσει καθήκοντα δικαστικού ή εισαγγελικού λειτουργού σε αυτή υπόθεση και, επομένως δεν μπορεί να είναι μέλος της».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ