ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Επιτακτική ανάγκη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας

ΠΑΣΟΚ: Επιτακτική ανάγκη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης της οπαδικής βίας
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

«Επιτακτική» χαρακτηρίζει την ανάγκη να υπάρξει «ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της οπαδικής βίας εντός και εκτός γηπέδων» το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή τους, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως «οι όποιες καθυστερήσεις θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στην επανάληψη θλιβερών γεγονότων».

Ειδικότερα, σε κοινή δήλωσή τους ο βουλευτής Νομού Δράμας και υπεύθυνος ΚΤΕ Αθλητισμού, Αναστάσιος Νικολαΐδης και ο γραμματέας Τομέα Αθλητισμού του κόμματος Θανάσης Ζάννιας υπογραμμίζουν πως «παρουσιάζοντας το ίδιο πλαίσιο μέτρων, τα οποία έχουν θεσμοθετηθεί εδώ και χρόνια και δεν έχουν εφαρμοστεί, οι όποιες προσπάθειες θα συνεχίσουν να παραμένουν ατελέσφορες».

«Ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και επιθυμώντας τη συμβολή με δημιουργικό τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καλούμε την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την υιοθέτηση ενός εθνικού σχεδίου δράσης κατά της οπαδικής βίας με την επίτευξη κατά το δυνατόν της μεγαλύτερης διακομματικής συναίνεσης» τονίζουν.

Παράλληλα, επισημαίνουν πως η οπαδική βία αποτελεί ένα σύνθετο φαινόμενο «με προεκτάσεις πέρα από τον χώρο του αθλητισμού, που τέμνει οριζόντια την ελληνική κοινωνία και αφορά εν δυνάμει όλους τους πολίτες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να καταστούν θύματά της. Για αυτό και η κυβέρνηση που έλαβε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, αλλά και το σύνολο του πολιτικού συστήματος από τον ρόλο που του έχει ανατεθεί, οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Καταλήγοντας, στην ανακοίνωσή τους εκφράζουν τις «ολόψυχες» ευχές τους στον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη «να ξεπεράσει άμεσα κάθε κίνδυνο και να επιστρέψει σύντομα υγιής στην οικογένειά του και στην υπηρεσία του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ