ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρδαλιάς: Έτοιμοι να σκύψουμε πάνω από κάθε πρόβλημα των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής

Χαρδαλιάς: Έτοιμοι να σκύψουμε πάνω από κάθε πρόβλημα των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής
Συνάντηση του Νίκου Χαρδαλιά με τους δημάρχους Ανατολικής Αττικής ΑΠΕ - ΜΠΕ

«Είμαστε έτοιμοι να σκύψουμε πάνω από κάθε πρόβλημα των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής και να δώσουμε λύσεις» δήλωσε στη συνάντησή του με του δημάρχους της περιοχής ο νέος περιφερειάρχης της Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς

Ειδικότερα, ο κ. Χαρδαλιάς μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, σημειώνοντας πως ζητήματα όπως το αποχετευτικό και οδικό δίκτυο, η έλλειψη υποδομών, οι συγκοινωνίας και η μη επαρκής αστυνόμευση θα τεθούν σε ιεράρχηση κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Από την πλευρά τους οι δήμαρχοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από την ενημέρωσή του και αναφέρθηκαν στα εκάστοτε προβλήματα, που χρήζουν επίλυσης στην κάθε περιοχή ξεχωριστά.

«Είμαστε έτοιμοι να προσεγγίσουμε κάθε πρόβλημα μητροπολιτικά και στην ολότητητά του και κυρίως να συνδράμουμε τους Δήμους στην απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων τους» δήλωσε ο νέος περιφερειάρχης.

Συμπλήρωσε, όμως πως «υπάρχουν πολλά έργα τα οποία έχουν μείνει στάσιμα εδώ και αρκετά χρόνια και με χρήματα που παραμένουν αναπορρόφητα. Πρέπει σε συνεννόηση με τους δημάρχους να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες μας και να οικοδομήσουμε άξονες ένταξης έργων ανά περιφερειακή ενότητα, οι οποίοι θα πρέπει να αντανακλούν τις προτεραιότητες των ίδιων των πολιτών».

Παράλληλα, ενημέρωσε για την δημιουργία ενός Παρατηρητηρίου με το οποίο θα καταστεί εφικτή η ολιστική παρακολούθηση των προβλημάτων των Δήμων. Αποτελεί μία νέα δομή που εισάγει η νέα περιφερειακή αρχή και πρόκειται για έναν επιχειρησιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, για να μην έχουμε το φαινόμενο των αποσπασματικών λύσεων σε έργα μεγάλης σημασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι: Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττός, Διονύσου Αικατερίνη Μαϊχόσογλου, Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης, Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, Παιανίας Ισίδωρος Μάδης, Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης, Ραφήνας-Πικερμίου Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, Σαρωνικού Δημήτριος Παπαχρήστου, Σπάτων-Αρτέμιδος Δημήτριος Μάρκου, Ωρωπού Γεώργιος Γιασημάκης. Το Δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τοπικής Οικονομίας, Οικονομικών-Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δημοτικής Αστυνομίας, Βασίλης Παπαμιχαήλ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ