ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαδάκης (ΚΚΕ) στο CNN Greece: Επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος

Παπαδάκης (ΚΚΕ) στο CNN Greece: Επικίνδυνη εξέλιξη η επιστολική ψήφος
Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης CNN Greece

Σκληρή κριτική στη Νέα Αριστερά, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης μιλώντας στο CNN Greece, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενο σύμπραξης με το νέο αυτό κόμμα.

Δεν έθεσε ποσοτικούς εκλογικούς στόχους για το ΚΚΕ, τόνισε ωστόσο ότι θα πρέπει να ενισχυθεί στις ευρωεκλογές, καθώς «είναι το μοναδικό κόμμα που προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, προβλέποντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και την πορεία της ΕΕ, αντιπαλεύοντάς την ανυποχώρητα και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο».

Σχετικά με την επιστολική ψήφο, έκανε λόγο για επικίνδυνη εξέλιξη που θέτει όπως τόνισε σε κίνδυνο, το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με τη δημοσιογράφο του CNN Greece Εριφύλη Πετράκου στα γραφεία της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στις ΒρυξέλλεςCNN Greece

Ολόκληρη η συνέντευξη του Κώστα Παπαδάκη

Γιατί το ΚΚΕ απορρίπτει την επιστολική ψήφο;

Επικίνδυνη εξέλιξη! Θέτει σε κίνδυνο τη μυστικότητα και το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, αφού στην ουσία «φεύγει από τη μέση το παραβάν», δηλαδή η αυτοπρόσωπη παρουσία στις εκλογές κι ο οποιοσδήποτε θα μπορεί να βρεθεί κάλλιστα κάτω από την πίεση και τους εκβιασμούς του εργοδότη, του ενός ή του άλλου κομματάρχη ή υποψηφίου. Ενώ, ακόμα, η συμμετοχή του λαού στις εκλογές υποβιβάζεται στο επίπεδο της αποστολής ενός φακέλου. Όπου εφαρμόστηκε, η συμμετοχή παρέμεινε χαμηλή πχ στις ΗΠΑ από 40 - 65% ή στην Ισπανία 47%. Η κυβέρνηση της ΝΔ να το πάρει αμέσως πίσω!

Πού θέτει το ΚΚΕ τον πήχη των ευρωεκλογών και πώς «διαβάζετε» τις δημοσκοπήσεις μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ;

Πέρα από τις δημοσκοπήσεις, το ΚΚΕ ενισχύθηκε στις βουλευτικές και τοπικές εκλογές μέσα σε έναν συνολικά αρνητικό συσχετισμό. Αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω από κόσμο που συνειδητοποιεί ότι είναι αυταπάτη η αναμονή για μια αστική κυβέρνηση με όποια σοσιαλδημοκρατική παραλλαγή, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της ΕΕ, που είναι στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο με αυτήν της ΝΔ. Όσο το δυνατόν πιο ψηλά λοιπόν το ΚΚE στις ευρωεκλογές γιατί είναι το μοναδικό κόμμα που προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, προβλέποντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα και την πορεία της ΕΕ, αντιπαλεύοντάς την ανυποχώρητα και μέσα στο ευρωκοινοβούλιο.

Το κόμμα της Νέας Αριστεράς που δημιουργήθηκε, μετά θα μπορούσε να αποτελέσει «συνομιλητή» του ΚΚΕ σε ορισμένα ζητήματα ή η κριτική σας στον πολιτικό αυτό σχηματισμό είναι αντίστοιχη με εκείνη που κάνετε στον ΣΥΡΙΖΑ;

«Νέα Αριστερά»…με παλιά φθαρμένα υλικά της σοσιαλδημοκρατίας. Δηλώνει, μάλιστα, περήφανη για τα «έργα και ημέρες»της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που έραβε «μαξιλάρια» 37 δισ. για την κερδοφορία των ομίλων και σέρβιρε στο λαό μνημόνια, φόρους και περικοπές όπως και επικίνδυνες αμερικανατοικες συμφωνίες.

Ενδεικτική κι η πρόσφατη ψήφος τους που έκλεινε το μάτι στα συμφέροντα των κορακιών που αρπάζουν τα σπίτια του λαου. Αποτελούν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ Νο1 και το ΠΑΣΟΚ «συνομιλητές» και στηρίγματα του κεφαλαίου. Έστρωσαν το έδαφος για την αντιλαϊκή επέλαση της ΝΔ ψηφίζοντας την πλειοψηφία των νόμων της. Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν, καμία αναμονή, συμπόρευση τώρα με το ΚΚΕ.

Ποιο είναι το σχόλιό σας για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και πως κρίνεται τη στάση και τους χειρισμούς της ΕΕ σε αυτή την υπόθεση;

Η ΕΕ, από κοντά και η κυβέρνηση της ΝΔ κι όλα τα αστικά κόμματα, επιχειρούν να ξεπλύνουν τη μαζική σφαγή Παλαιστινίων στη Γάζα, να αποσιωπήσουν την 75χρονη ισραηλινή κατοχή. Η γενοκτονία κι ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων υπηρετεί τα σχέδια Ισραήλ, ΗΠΑ, ΕΕ για το παραλιακό μέτωπο της Γάζας προκειμένου αυτό να μετατραπεί σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κέντρο των ομίλων προς την Ευρώπη. Καταδικάζουμε την στρατιωτική εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης.

Οι λαοί στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουν, αψηφώντας την
βρώμικη Ισραηλινή προπαγάνδα κι απαιτούν ανεξάρτητο παλαιστινιακό Κράτος στα
σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με επιστροφή των
προσφύγων στις εστίες τους κι απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ