ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου - Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για την οπαδική βία στο Μαξίμου - Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός
Το Μέγαρο Μαξίμου ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη για το ζήτημα της οπαδικής βίας, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που τραυματίστηκε σοβαρά  στο Ρέντη σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν.

Η κυβέρνηση αλλά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνονται αποφασισμένοι να λάβουν σκληρά μέτρα προκειμένου η οπαδική βία να πάψει να αφαιρεί ανθρώπινες ζωές ή να προκαλεί τραυματισμούς.

Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης να ζητά τη λήψη ιδιαίτερα αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη του αναπληρωτή υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση των υπουργών Επικρατείας Σταύρου Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσου και του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκου.

Οι ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ληφθούν θα γίνουν τη Δευτέρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Τα πιθανά σενάρια

Ένα από τα σενάρια που αναμένεται να τεθεί στο τραπέζει κατά την διυπουργική σύσκεψη είναι η αναστολή όλων των αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλα τα αθλήματα, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Την διακοπή των πρωταθλημάτων σε όλα τα αθλήματα και την ανάληψη των ευθυνών, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με ανακοίνωση τους, (ΠΟΑΣΥ).

Συγκεκριμένα την πρώτη δέσμη των «σκληρών» προτάσεων αποτελούν:

  • Το κλείσιμο των θυρών των οργανωμένων οπαδών
  • Απόσυρση της αστυνομίας από τα γήπεδα
  • Διακοπή πρωταθλημάτων -αρχικά- ως το τέλος του 2023.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της οπαδικής βίας -σύμφωνα με πληροφορίες- θα συμμετάσχουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, o αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, οι υπουργοί Επικρατείας Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, καθώς επίσης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος.

Μαρινάκης: «Όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή»

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δώσει το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης:

«Μιλάμε για εγκληματίες, δεν νομίζω ότι κάποιοι από αυτούς που πήγαν στο βόλει ξέρουν τι σημαίνει φιλέ, σετ. Πήγαν για κάποιον συγκεκριμένο λόγο και δεν έχουν χρώμα ούτε ομάδα. Αυτοί που είναι εγκληματίες, είναι εγκληματίες. Ήδη έχει εξαγγείλει ο υπουργός Δικαιοσύνης και θα είναι η τρίτη παρέμβαση για μία σειρά αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα. Τώρα, όσοι καταδικαστούν για οπαδική βία θα μπαίνουν φυλακή», τόνισε.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του αστυνομικού

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο τραυματισμένος αστυνομικός αναφέρει:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με σταδιακά μειούμενες δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Λόγω διαταραχών πηκτικότητας υπάρχει διάχυτη αιμορραγική διάθεση στο τραύμα του μηρού που ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Δερματικό θερμικό έγκαυμα στον μηρό και πέριξ του τραύματος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ