ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικιλιας οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης

Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικιλιας οι πιο δημοφιλείς υπουργοί της κυβέρνησης
Συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 31 Οκτωβρίου, 2023 ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ / EUROKINISSI

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στους υπουργούς Εξωτερικών, Παιδείας και Κλιματικής Κρίσης, φαίνεται να δίνουν οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκοπική έρευνα «Τάσεις» της MRB.

Πιο δημοφιλής υπουργός της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναδεικνύεται για άλλη μια φορά ο Νίκος Δένδιας. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι το εύρημα αυτό είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνουν οι πολίτες στα ζητήματα της αμυντικής θωράκισης και της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας και ιδιαίτερα στους χειρισμούς του κ. Δένδια στα θέματα του τωρινού χαρτοφυλακίου του, όσο και του υπουργείου Εξωτερικών που είχε στην προηγούμενη τετραετία.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης που πλέον έχει στην ευθύνη του τα ζητήματα της Παιδείας και επιχειρεί να υλοποιήσει σειρά μεταρρυθμίσεων. Η δημοσκόπηση δείχνει πως εξακολουθεί να εισπράττει τη θετική γνώμη του κόσμου για το έργο που άφησε στο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Την τριάδα της κυβερνητικής δημοφιλίας συμπληρώνει ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας,ο οποίος κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλες φυσικές καταστροφές από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Από την ανάληψη των καθηκόντων του, κατάρτισε νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας με έμφαση στην πρόληψη και ταυτόχρονα προχωράει στην υλοποίηση του εμβληματικού προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ