ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατρούγκαλος: Καμία περίπτωση κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού

Κατρούγκαλος: Καμία περίπτωση κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού
Eurokinissi

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να περικοπεί ο 13ος και ο 14ος μισθός δίνει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μέσω της συνέντευξης που παραχωρεί στο ΑΠΕ και τη δημοσιογράφο Γεωργία Μπάρλα, σημειώνοντας ότι αυτό το ζήτημα είναι εκτός της ατζέντας της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δηλώνει ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι ο κατώτατος μισθός να συμφωνείται με ελεύθερες διαπραγματεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και όχι με απόφαση του κράτους.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν το ΔΝΤ έχει ζητήσει αύξηση του ελάχιστου επιτρεπόμενου ποσοστού ομαδικών απολύσεων, ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει ότι αν και η διαπραγμάτευση δεν έχει ακόμη επίσημα ξεκινήσει, φαίνεται, όμως ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εκτός της ιδεοληπτικής αντίληψης του Ταμείου.

Σχετικά με την προαναγγελλόμενη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ο κ. Κατρούγκαλος δηλώνει:

«Έχουμε διάφορες σκέψεις, αλλά θα αποκρυσταλλωθούν, μετά το Σεπτέμβρη, αφού συζητηθούν και με τους δανειστές. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη, πάντως, η επανένταξη χιλιάδων ανθρώπων στο ασφαλιστικό σύστημα, οι οποίοι αποβλήθηκαν βίαια από αυτό, λόγω της κρίσης».

Τέλος, αναφορικά με την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός Εργασίας σημειώνει ότι είναι υπέρ της απλής, άδολης, ανόθευτης αναλογικής, από θέση αρχής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ