ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: Η απλή αναλογική θα βοηθήσει πολύ την Ελλάδα

Β. Λεβέντης: Η απλή αναλογική θα βοηθήσει πολύ την Ελλάδα
EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

«Η απλή αναλογική θα βοηθήσει την Ελλάδα να βρει το βηματισμό για να πορευτεί τα επόμενα δύσκολα χρόνια», αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα, προσθέτοντας ότι η πρώτη αλλαγή που θα επιφέρει η ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου, θα είναι η συνεργασία των κομμάτων πάνω σε ένα εθνικό σχέδιο διάσωσης της χώρας.

Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του στην «Αυγή», ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι είναι «μεγάλη ευκαιρία για να περάσει η χώρα σε κυβερνήσεις συνεργασίας», ενώ τόνισε ότι «όσοι δεν στηρίζουν την απλή αναλογική, ουσιαστικά στηρίζουν την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Αναφερόμενος στις θέσεις του Ποταμιού, δήλωσε ότι «φλερτάρει έντονα με τις θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο ακυβερνησίας εξαιτίας της απλής αναλογικής, απάντησε λέγοντας: «Αυτό το σενάριο δεν με ανησυχεί καθόλου».

Όσον αφορά στην εκδίκαση της υπόθεσης Siemens, o κ. Λεβέντης ανέφερε:

«Όσοι χειρίστηκαν την υπόθεση από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχουν εντείνει τις προσπάθειες ώστε να μη φτάσουμε στην παραγραφή. Φαίνεται όμως ότι 'χαθήκαμε στη μετάφραση'».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ