ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Παρών στον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος

Κικίλιας: Παρών στον εορτασμό της μνήμης των Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME

Το Πυροσβεστικό Σώμα γιόρτασε σήμερα, Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, τους προστάτες του 'Αγιους «Τρεις Παίδες εν Καμίνω», τιμώντας ταυτόχρονα τα στελέχη του που έχασαν τη ζωή τους στο καθήκον, αλλά και όλο το προσωπικό που δίνει καθημερινά μάχες για την προστασία των πολιτών και του φυσικού πλούτου της χώρας.

 

Η δοξολογία για την εορτή των «Τριών Παίδων εν Καμίνω», τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια, που παρέστη ως εκπρόσωπος του πρωθυπουργού και ο οποίος αμέσως μετά δήλωσε:

«Σήμερα η Εκκλησία εορτάζει τους Τρεις Παίδες εν Καμίνω, που ρίχθηκαν σε πυρακτωμένο καμίνι για την πίστη τους, αλλά άγγελος Κυρίου τους προστάτευσε, μεταβάλλοντας τις φλόγες σε δροσιά. Εις μνήμην λοιπόν οι Τρεις Παίδες εν Καμίνω έχουν γίνει θρησκευτικό σύμβολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Συμβολίζουν τον ηρωισμό των πυροσβεστών μας, των ανδρών και των γυναικών του Σώματος που με θάρρος, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα ρίχνονται στις φλόγες για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας».

«Πρόκειται για μια ημέρα υψηλής συμβολικής σημασίας, στο εννοιολογικό πλαίσιο της οποίας συμπυκνώνονται αρχές, αξίες και ιδανικά που αντιπροσωπεύουν και αναδεικνύουν όλα όσα το Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετεί αλλά και ταυτόχρονα μας διδάσκουν, οι επίσημοι προστάτες του, 'Αγιοι «Τρείς Παίδες εν Καμίνω», τονίζεται από το Π.Σ. ενώ μετά την δοξολογία ο Αρχηγός του Σώματος αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες και τόνισε: «Οι 'Αγιοι Τρεις εν Καμίνω Παίδες αποτελούν το θρησκευτικό σύμβολο του Πυροσβεστικού Σώματος. Το σθένος, η τόλμη, και η αποφασιστικότητα των Αγίων Προστατών μας αποτελούν πρότυπα αρετής, τα οποία ενστερνιζόμαστε όλοι όσοι ανήκουμε στις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος. Παρά τις κοινωνικές και επαγγελματικές αντιξοότητες, τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά, προσπαθούμε να ανταποκρινόμαστε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο στα καθήκοντά μας. Το έργο μας απαιτεί διαρκή αγώνα, σκληρή και συστηματική δουλειά, ομαδικό πνεύμα και συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας, για να καταστήσουμε το Πυροσβεστικό Σώμα, πιο αξιόμαχο, περισσότερο αξιόπιστο και αποτελεσματικό για τον πολίτη».

Στη συνέχεια ο Αρχηγός απευθυνόμενος στις γυναίκες και στους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος τόνισε: «Αναγνωρίζοντας την καθημερινή προσπάθεια όλων σας, δεν έχω παρά να εκφράσω την ευαρέσκεια και τα συγχαρητήριά μου, καθώς με αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος προσφέρετε καθημερινά τις υπηρεσίες σας στο κοινωνικό σύνολο, κάνετε υπερήφανο τον Ελληνικό λαό, που σας εκτιμά, σας εμπιστεύεται, και σας συμπαραστέκεται».

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε μικρή δεξίωση στο Ζάππειο Μέγαρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ