ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την εταιρία «Ανάπλαση»

Ζαχαριάδης: Να αποσυρθεί η τροπολογία για την εταιρία «Ανάπλαση»
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» του δήμου Αθηναίων, Κώστας Ζαχαριάδης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Να αποσυρθεί η τροπολογία που αφορά τη σύνθεση της διοίκησης της «Ανάπλασης ΑΕ» που έχει αναλάβει σημαντικά έργα του δήμου Αθηναίων, ζητεί ο Κώστας Ζαχαριάδης επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη.

Προηγήθηκε σχετική ανακοίνωση από τον νέο δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

«Είναι προφανές πως αυτό που επιχειρείται με την απόφαση αυτή είναι να ματαιωθεί ο οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος που η νέα Δημοτική Αρχή και παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προτίθενται να διενεργήσουν στην εταιρεία αυτή και τα πεπραγμένα της», τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης και καλεί τον κ. Μπακογιάννη να πάρει τώρα θέση.

Σημειώνει ακόμη, πως με την τροπολογία ο έλεγχος της εταιρείας περνά εξολοκλήρου στην κυβέρνηση καθώς απομακρύνεται από πρόεδρος του ΔΣ ο δήμαρχος Αθηναίων αλλά και τα 3/5 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, καθεστωτική αντιμετώπιση της νέας κατάστασης που διαμόρφωσε η ετυμηγορία των πολιτών στις 15 Οκτωβρίου 2023 στον Δήμο Αθηναίων», τονίζει ο κ. Ζαχαριάδης.

Επισημαίνει πως η εταιρία είχε στην ευθύνη της έργα όπως τον «μεγάλο περίπατο» της Πανεπιστημίου, την Βασιλίσσης Όλγας «και άλλα έργα -πιθανά σκάνδαλα- αλλάζει χέρια λίγες μέρες πριν αναλάβει η νέα Δημοτική Αρχή και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο».

«Ας το καταλάβουν, ο Δήμος Αθηναίων δεν είναι πια στο κυριακάτικο μενού της οικογένειας», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ