Η μπύρα έφερε το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα
Πράξη την προειδοποίηση τους ότι θα καταψηφίσουν το άρθρο του νομοσχεδίου για τη φορολογία στις ελληνικές ζυθοποιίες εάν η κυβέρνηση δεν το αποσύρει, έκαναν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επιφέροντας το πρώτο ρήγμα στον κυβερνητικό σχηματισμό.
Στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου με τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα στις αρμόδιες επιτροπές, ο Γιώργος Λαζαρίδης αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης είπαν «όχι» στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή φορολογίας στη μπύρα που παράγεται από ελληνικές ζυθοποιίες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόσυρση του επίμαχου άρθρου από το νομοσχέδιο που θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια.
Το σήμα είχε δώσει ο Πάνος Καμμένος από την περασμένη εβδομάδα, όταν με tweet του εξέφραζε τη διαφωνία του, καθώς δεν αποτελεί προαπαιτούμενο.
Κατά τη διάρκεια της ακρόασης των ενδιαφερόμενων φορέων ο πρόεδρος του Συνδέσμου Δημήτρης Πολιτόπουλος είχε χαρακτηρίσει το άρθρο "επαίσχυντο", υποστηρίζοντας ότιστηρίζεται στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, η οποία φαίνεται ότι έχει γίνει "εργαλείο lobbying εναντίον της πατρίδας μας".
Αντιρρήσεις είχαν εκφράσει και τα κόμματα της αντιπολίτευσης με το επιχείρημα ότι η διάταξη εάν ψηφιστεί θα οδηγήσει σε κλείσιμο των ελληνικών εταιριών παραγωγής μπύρας.
Μολδαβία: Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο του Κισινάου λόγω απειλής για βόμβα
18:11
Live η ομιλία Μητσοτάκη στην τελετή για την ένταξη του Ολύμπου στα μνημεία της UNESCΟ
18:00
Λαύριο: «Με κυνήγησε μέχρι έξω και με μαχαίρωνε» λέει η 32χρονη για την επίθεση από τον πρώην σύζυγο
17:57
Χαστούκι για τον Σάντσεθ: Καταψηφίστηκαν στην ισπανική βουλή οι προτάσεις για τη στέγαση
17:50