ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού - Οι σημαντικές αλλαγές στα υπουργεία

Η ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού - Οι σημαντικές αλλαγές στα υπουργεία
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Επιβεβαιώθηκαν τα σχετικά ρεπορτάζ που είχε αναφέρει νωρίτερα το CNN Greece, όπου ήταν βέβαιος ο μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός, με τις σχετικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Όπως έγινε γνωστό, στις 18.00, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη.

Οι αλλαγές όπως όλα δείχνουν θα αφορούν σε μια σειρά από κρίσιμα υπουργεία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αυτά της Υγείας, της Εργασίας και της Προστασίας του Πολίτη.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο «για στοχευμένες διορθωτικές κινήσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ οι πρώτες διορθωτικές κινήσεις του πρωθυπουργού θα έχουν ως επίκεντρο τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.

Στο πλαίσιο αυτό είναι πιθανό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης να μετακινείται, στη θέση του κ. Οικονόμου, ενώ στη θέση του υπουργού Υγείας συζητείται να μετακινηθεί ο νυν υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Πληροφορίες που μέχρι στιγμής δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για επιστροφή στο κυβερνητικό σχήμα του κ. Θοδωρή Ρουσόπουλου, με το σενάριο να τον θέλει να αναλαμβάνει τη θέση του Υπουργού Εργασίας.

Για το υπουργείο Εργασίας ακούγεται το όνομα του νυν κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. Πάντως, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες του MEGA, στο τιμόνι του υπουργείου Εργασίας κατευθύνεται ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Ιωάννης Μπούγας.

Ακόμη, άγνωστο είναι τι θα γίνει τελικά με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ψήφιζε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Και μπορεί η κυβέρνηση να είχε διαμηνύσει ότι δεν θα υπήρχε θέμα κομματικής πειθαρχίας, όμως θα υπήρχε θέμα υπουργών.

Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Παύλος Μαρινάκης παραμένει κυβερνητικός εκπρόσωπος και, αν δεν αλλάξει κάτι, θα αναλάβει και καθήκοντα υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ.

Ωστόσο, από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει ακόμη καμία επίσημη ενημέρωση, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη του Πρωθυπουργού με στενούς του συνεργάτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ