ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας

Ανασχηματισμός: Η Δόμνα Μιχαηλίδου αναλαμβάνει την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας
Intime

Με αλλαγές στην ηγεσία του υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ξεκίνησε το 2024, με το κυβερνητικό επιτελείο να ανακοινώνει σήμερα 3/1 έναν μίνι - ανασχηματισμό «έκπληξη» στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αναλαμβάνει η - μέχρι πρότινος υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου, καθώς ο - πρώην πλέον - υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης αναλαμβάνει το υπουργείο Υγείας.

Όπως ανακοινώθηκε, η ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, κας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα πραγματοποιηθεί αύριο, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου και ώρα 18:00.

Σημειώνεται πως η Δόμνα Μιχαηλίδου εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία στην Α' Πειραιά στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023. Στις 27 Ιουνίου 2023 ορκίστηκε υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού στη δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Γεωργιάδης ανέλαβε υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης από τον Ιούνιο του 2023, μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Οι αλλαγές του μίνι ανασχηματισμού

Αναλυτικά, κατόπιν απόφασης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακοινώθηκαν οι ακόλουθες αλλαγές στη σύνθεση της Κυβέρνησης:

  • Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
  • Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος
  • Υπουργείο Υγείας Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
  • Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Υπουργός: Δόμνα Μιχαηλίδου
  • Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη
  • Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ