Ανασχηματισμός: Οι τρεις υπουργοί σε έξι μήνες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Μία ακόμη αντικατάσταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έφερε ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (3/1) με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να είναι ο τρίτος υπουργός που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση μέσα σε μόλις έξι μήνες.
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέλαβε για πέμπτη φορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την ανακοίνωση του μίνι ανασχηματισμού από τον Παύλο Μαρινάκη, όμως αυτό δεν είναι το μοναδικό «ρεκόρ» που συνδέεται με το συγκεκριμένο Υπουργείο.
Ο υπουργός από την Ημαθία είναι ο τρίτος κατά σειρά άνθρωπος που αναλαμβάνει επικεφαλής του συγκεκριμένου υπουργείου, από την στιγμή που ορκίστηκε η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, μέσα σε διάστημα δηλαδή, μόλις έξι μηνών.
Ο Νότης Μηταράκης υπήρξε η αρχική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για το συγκεκριμένο υπουργείο, όμως οδηγήθηκε σε παραίτηση ένα μήνα μετά, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.
Τον Νότη Μηταράκη διαδέχθηκε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου υπήρξε ο υπουργός επί θητείας του οποίου, συνέβησαν ακραία γεγονότα σχετιζόμενα με τον αθλητισμό, όπως τα επεισόδια που έκαναν οι Κροάτες χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου έχασε την ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής.
Επίσης, επί θητείας Οικονόμου, δύο αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας, ο 31χρονος αστυνομικός στα οπαδικά επεισόδια στον Ρέντη και ο 28χρονος της ομάδας ΔΙΑΣ που σκοτώθηκε κατά την διάρκεια καταδίωξης στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου.
Όπως φαίνεται, τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τα διαρκώς αυξανόμενα φαινόμενα εγκληματικότητας και το αίσθημα ανασφάλειας, έπαιξαν τον ρόλο τους στην απόφαση του πρωθυπουργού.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανασχηματισμός: Η πέμπτη θητεία Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στο Προστασίας του Πολίτη, Γεωργιάδης στο Υγείας
Σέρρες: Υπέκυψε στα τραύματά του ο 46χρονος που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
15:31
Η Allwyn έφερε τη νέα εποχή διασκέδασης στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων – Εκπλήξεις, μουσική και αξέχαστες στιγμές στο απόλυτο Après Ski Party
15:30
Επίδομα γέννησης έως 15.000 ευρώ: Ποιος Δήμος το χορηγεί - Ποιοι είναι δικαιούχοι (vid)
15:24
Ουκρανία: Μειώθηκαν τα ρωσικά πλήγματα τον Ιανουάριο - Αυξήθηκαν οι ζημιές στο ενεργειακό δίκτυο
15:23