ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας από Ιωάννινα: Επί τάπητος η διαχείριση επιπτώσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα

Κικίλιας από Ιωάννινα: Επί τάπητος η διαχείριση επιπτώσεων από ακραία καιρικά φαινόμενα
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Η επιχειρησιακή διαχείριση των επιπτώσεων από πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, τέθηκε επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί της 4ης Ιανουαρίου στα Ιωάννινα υπό την προεδρία του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Διοίκηση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου και της Αστυνομίας.

Ο υπουργός τόνισε σε δηλώσεις του την ιδιαίτερη σημασία που δίνει το Υπουργείο στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Λόγω της Εγνατίας Οδού, η δύναμη του Πυροσβεστικού Σώματος μπορεί να μετακινηθεί γρήγορα σε σημεία όπου βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις και αυτό το χρειαστήκαμε και στην Θεσσαλία, και τον Έβρο και την Κέρκυρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ο Υπουργός μίλησε για καλύτερη προετοιμασία καθώς από το Σαββατοκύριακο έρχεται κύμα κακοκαιρίας κυρίως όμως για μεγάλη προσπάθεια που χρειάζεται εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου με τις κλιματικές αλλαγές που υπάρχουν.

«Θα ξανακάτσουμε όλοι στα θρανία, θα δουλέψουμε σκληρά το χειμώνα για να είμαστε έτοιμοι για τις προκλήσεις της εποχής, πρέπει μόνιμα να προετοιμαζόμαστε με σενάρια και ασκήσεις για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της εποχής με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» υπογράμμισε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Κικίλιας συναντάται αυτή την ώρα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη στο γραφείο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ