Χατζηδάκης: Η ελληνική οικονομία θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά
Με ανάρτησή του στο Tik Tok ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, αναφέρεται στις θετικές εξελίξεις του 2023 για την οικονομία, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα αισιοδοξία για το 2024. αλλά και για εκείνων που σχεδιάζονται για το 2024.
«Το 2024 η ελληνική οικονομία θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά! Με μια νοικοκυρεμένη πολιτική, δίνοντας αυτά που αντέχουμε.», αναφέρει ο κ. Χατζηδάκης.
Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Χατζηδάκη:
Το 2024 η ελληνική οικονομία θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά!
Με μια νοικοκυρεμένη πολιτική, δίνοντας αυτά που αντέχουμε.
Μπορούμε από πέρσι να δίνουμε αυξήσεις στους συνταξιούχους. Και για πρώτη φορά, μετά από 13 χρόνια, αυξήσεις και στους δημοσίους υπαλλήλους.
Τη νέα χρονιά θα έχουμε και παραπάνω επενδύσεις. Υπολογίζουμε μια αύξηση 15%, χάρη κυρίως στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση και στις εξαγωγές μας.
Και στην αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου. Πχ ολοκλήρωση κάποιων συμβάσεων παραχώρησης σε περιφερειακά μας λιμάνια, τα υπόλοιπα περιφερειακά αεροδρόμια.
Εντείνουμε επίσης την προσπάθεια για περιορισμό της φοροδιαφυγής. Σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Με αποφασιστικότητα.
Και με δέσμευση τα λεφτά αυτά να πάνε στην ενίσχυση της κοινωνικής μας πολιτικής.
Δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία σε κανέναν.
Το 2024 θα πάνε 481 εκατ. ευρώ παραπάνω στα νοσοκομεία και 255 εκατ. ευρώ παραπάνω στο Υπουργείο Παιδείας.
Καλή χρονιά σε όλες και όλους!
Δείτε την ανάρτηση του υπουργού Οικονομίας
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τριπλή ανάσα για την ελληνική οικονομία από τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες ΕΕ - Τι προβλέπεται
Χατζηδάκης: Η ελληνική οικονομία έχει μπει σε καινούριο δρόμο - Ακόμα πιο ψηλά το 2024
Σουδάν: 12 νεκροί μεταξύ των οποίων έξι παιδιά μετά από επίθεση με drone στο Νταρφούρ
12:36
Πέθανε στα 35 του ο ηθοποιός Μάικλ Πάτρικ, γνωστός από το Game of Thrones
12:33
Επέστρεψαν οι πωλητές στα χρηματιστήρια - Πτώση στις μετοχές
12:32
KKE: Κυνικές οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τον Λίβανο – Οι εξελίξεις δεν επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό
12:25