ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης στο Φανάρι: Η συνάντηση με Βαρθολομαίο - Το «παρασκήνιο» με Ιμάμογλου

Κασσελάκης στο Φανάρι: Η συνάντηση με Βαρθολομαίο - Το «παρασκήνιο» με Ιμάμογλου
Στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης INTIME/ Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Στον πατριαρχικό ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης για να παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία για τα Θεοφάνεια.

Πάνω από μιάμιση ώρα κράτησε η κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Κασσελάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Όπως πληροφορείται το CNN Greece, οι δυο τους συζήτησαν για μια σειρά ζητημάτων, εστιάζοντας στο άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στην ενίσχυση των ελληνικών σχολείων στην Πόλη, αλλά και για την Ουκρανία και περιβαλλοντικά θέματα.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με την ελληνική ομογένεια της Πόλης στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

«Κωνσταντινουπολίτης είμαι κι εγώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης στους εκπροσώπους του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών που συνάντησε το απόγευμα του Σαββάτου στο ελληνικό προξενείο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για τις ρίζες του και εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη συνάντηση που είχε μαζί τους.

Στις 12.00 της Κυριακής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, στο πάρκο Εμιργκιάν, και στις 15.00 θα περιηγηθεί στη Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα της συνάντησης Κασσελάκη - Ιμάμογλου, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα ανακοινώσει τον δικό του υποψήφιο για το δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Νωρίτερα, η δήλωση που έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο: «Είναι μία γιορτινή μέρα, μεγάλη μέρα για την Ορθοδοξία, όπου πρέπει να κάνουμε πράξη αυτό που είπε και ο Παναγιότατος στο κήρυγμα του. Αυτό το πνευματικό υπόβαθρο της πίστης μας να γίνει πράξη στην ειρήνη, έτσι ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε ειρήνη στη γειτονιά μας, αλλά και κοινωνική ειρήνη μέσα στην Ελλάδα», τόνισε, σε δήλωση του μετά την τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Κεράτιο κόλπο.

https://www.instagram.com/p/C1wmrllI5hh/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ευχήθηκε «χρόνια πολλά» και «καλή χρονιά» σε όλους τους Έλληνες όπου και αν βρίσκονται, τονίζοντας ότι είναι μεγάλη του τιμή και ότι είναι ευγνώμων στον Οικουμενικό Πατριάρχη που τον προσκάλεσε, να βρίσκεται εδώ στα Φώτα, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

«Εύχομαι από καρδιάς να φωτίσει το άγιο πνεύμα όλους τους Έλληνες, να μπορέσουμε να γίνουμε ο καλύτερος μας εαυτός, να έχουμε αλληλεγγύη μεταξύ μας, υγεία στο νέο έτος και ειλικρινά καλή χρονιά, χαμόγελο και όλοι μαζί για τον ελληνισμό, όπου και αν είμαστε», είπε ο κ. Κασσελάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ