ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Η μάχη της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας είναι διαρκής

Μαρινάκης: Η μάχη της κυβέρνησης κατά της ακρίβειας είναι διαρκής
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Διαρκής θα είναι η μάχη της κυβέρνησης κατά της ακρίβειαςόπως ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας πως αυτό θα είναι και το περιεχόμενο των νέων κυβερνητικών παρεμβάσεων. 

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ανέφερε πως στόχος είναι ο εξορθολογισμός της τιμής ορισμένων προϊόντων.

Ο ίδιος ενημέρωσε πως θα υπάρξουν παρεμβάσεις σε κατηγορίες προϊόντων στις οποίες εντάσσονται «τα απορρυπαντικά, κάποιες οδοντόκρεμες, δηλαδή, είδη πολύ σημαντικά για νοικοκυριά και εκεί, σε κάποιους κωδικούς βλέπουμε μεγαλύτερες τιμές, σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης».

«Θα υπάρχει μία παρέμβαση, για ν' αντιμετωπιστεί το εξής φαινόμενο: Τι έχει παρατηρηθεί σε κάποιους κωδικούς; Ένα προϊόν, που για παράδειγμα έχει 4 ευρώ, η τιμή του έρχεται και μπαίνει στα 6 ευρώ και στη συνέχεια γίνεται μία έκπτωση, που στην πραγματικότητα είναι μία εντός εισαγωγικών «έκπτωση» και πάει ξανά στα 4 ευρώ, έτσι» σημείωσε;

Και εξηγεί: «Αυτό έχει δύο κόστη. Το ένα είναι για τον καταναλωτή, γιατί νομίζει ότι αγοράζει ένα προϊόν σε έκπτωση, ενώ στην πραγματικότητα η έκπτωση αυτή είναι προϊόν μιας τεχνητής αύξησης της τιμής και δεύτερον, η τιμή στο ράφι, γιατί αυτή είναι η αρχική τιμή, είναι υψηλότερη. Εδώ, λοιπόν, αυτό που θέλει να κάνει το Υπουργείο, γιατί αυτό δεν σημαίνει ότι συμβαίνει παντού, ούτε σε όλα τα προϊόντα, εκεί που συμβαίνει και σε συγκεκριμένες κατηγορίες, έρχεται με τη ρύθμιση αυτή και να διατηρήσει τις εκπτώσεις και ουσιαστικά να τις ενισχύσει, δηλαδή να είναι ουσιαστικές εκπτώσεις, πραγματικές και να φτάνουν στον καταναλωτή».

Ο τελικός στόχος, όμως, όλων των παρεμβάσεων αυτών είναι «να αυξάνεται συνεχώς το εισόδημα των πολιτών και όπου μπορούμε να παρέμβουμε, να παρεμβαίνουμε για να έχει αποτέλεσμα στη μείωση των τιμών στους καταναλωτές».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ