ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξανά στις κάλπες οι δημότες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Γιατί θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές

Ξανά στις κάλπες οι δημότες στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας - Γιατί θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές
Eurokinissi

Επαναληπτικές Δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας με απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Βέροιας.

Οι διοικητικοί δικαστές αποφάνθηκαν ότι κακώς ο συνδυασμός «Μαζί ΑλλάΖΟΥΜΕ» με επικεφαλής τη Δώρα Κουρκουτά, την οποία εκπροσώπησε το δικηγορικό γραφείο του Ανδρέα Λοβέρδου, δεν είχε ανακηρυχθεί υποψήφια τον περασμένο Αύγουστο από το Πρωτοδικείο με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να συμμετάσχει στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου (8.10. 2023).

Το Πρωτοδικείο είχε κρίνει ότι στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμό της κυρίας Κουρκουτά δεν υπήρχε ο απαιτούμενος αριθμός γυναικών, κάτι που όμως δεν δέχθηκε το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας και ακύρωσε τις δημοτικές εκλογές στον εν λόγω Δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Βέροιας, το οποίο έκανε δεκτή την προσφυγή της κ. Κουρκουτά, έκρινε ότι με τις αλλαγές που επήλθαν στο ψηφοδέλτιό της μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες από την εκλογική νομοθεσία, είχε δικαίωμα συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών στον Δήμο Αλεξάνδρειας του νομού Ημαθίας ο Παναγιώτης Γκυρίνης έλαβε ποσοστό 79,73% και ο αντίπαλος του Ηλίας Ιακουβίδης, έλαβε 20,27%.

Πάντως, δεν αποκλείεται τον τελικό λόγο να έχει το Συμβούλιο της Επικρατείας, εφόσον προσφύγει σε αυτό ο εκλεγείς κ. Γκυρίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ