ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κασσελάκης: Δέχτηκα πρόταση για υπουργείο από Μητσοτάκη - Τι είπε για τον πρωθυπουργό

Κασσελάκης: Δέχτηκα πρόταση για υπουργείο από Μητσοτάκη - Τι είπε για τον πρωθυπουργό
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στο θέμα της πρότασης υπουργοποίησής του που ισχυρίστηκε ότι του έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 -σύμφωνα με όσα είπε ο διευθυντής του γραφείου του Μανώλης Καπνισάκης-, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης (11/1) στο Star.

Μάλιστα, λίγες ώρες μετά την επίσημη διάψευση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στη χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε κάνει πρόταση υπουργοποίησης – και σχολιάζοντας την αντίδραση του πρωθυπουργού, ο κ. Κασσελάκης έδειξε θυμωμένος. Μάλιστα, κληθείς να απαντήσει για το ποιο υπουργείο του προτάθηκε, έκανε λόγο για «κουτσομπολιά» και δεν θέλησε να δώσει συνέχεια.

«Δεν αποχωρώ μετά τις Ευρωεκλογές»

«Ήδη έχω απορρίψει διαρρήδην το σενάριο να αποχωρήσω μετά τις ευρωεκλογές», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι το κόμμμα «θα πάει στις επόμενες εθνικές εκλογές αυτόνομος, ανανεωμένος, ανασυγκροτημένος και έτοιμος με ένα κοστολογημένο πρόγραμμα και προτάσεις νόμων, να κυβερνήσει τη χώρα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια»

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα επιβληθεί, μάλιστα, κομματική πειθαρχία, όπως διαβεβαίωσε πριν λίγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτήν την ώρα στο Star Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας»: «Την ώρα που ο πρωθυπουργός φοβάται και στρέφει τους βουλευτές του στην αποχή, να γνωρίζει η ελληνική κοινωνία: Αυτό το νομοσχέδιο - έστω ατελές- θα γίνει νόμος του κράτους χάρη στις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ».

«Το δάνειό μου προς το ΣΥΡΙΖΑ είναι μία κίνηση που συζητήθηκε πολύ. Αυτό που δεν συζητήθηκε είναι πώς ένας πρόεδρος ενός κόμματος το οποίο χρωστάει μισό δισ. ευρώ κυβερνά τη χώρα και συγχρόνως ζητά και 9.000 ευρώ αποζημιώσεις για τις ελιές του. Αυτό δεν συζητείται. Η στάση μου είναι μια στάση αξιοπρεπής, ανιδιοτελής. Υπήρχε άλλη λύση; Ναι. Η εξάρτηση από επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν πρόκειται να αφήσω το ΣΥΡΙΖΑ να καταλήξει εκεί».

Σε ανάρτησή του, εξάλλου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ο κ. Κασσελάκης αναφέρει σαρκαστικά πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φάνηκε εκνευρισμένος με τον προκάτοχό του, αφού του είπε «φτάνει πια, δεν είμαστε μπανανία»:

«Μόνο που ο προκάτοχός του ήταν ο ίδιος. Επιτέλους παραδέχεται ότι η αισχροκέρδεια είναι δική του επιλογή», σημειώνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ενημερώνει πως στις «απολύτως κοστολογημένες προτάσεις» που θα ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες προβλέπεται ότι τα προϊόντα πρώτης ανάγκης θα έχουν μηδενικό ΦΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ