ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς για ομόφυλα ζευγάρια: Λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και στους βουλευτές να απέχουν;

Σαμαράς για ομόφυλα ζευγάρια: Λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και στους βουλευτές να απέχουν;
Ο Κυράκος Μητσοτάκης με τον Αντώνη Σαμαρά στα έδρανα της Βουλής ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Ευθείες βολές κατά της απόφασης του Κυριάκου Μητσοτάκη να φέρει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και ταυτοχρόνως να προτρέπει βουλευτές και υπουργούς να απέχουν στην ψηφοφορία εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς από την Καλαμάτα

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη γι' αυτό το ζήτημα, κι εγώ θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή. Εγώ ξέρω ότι επί χρόνια όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να μην απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει για το καλό της δημοκρατίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε μάλιστα αναφέροντας με δηκτικό τρόπο: «Θα λέμε στον ελληνικό λαό να ψηφίζει και να μην απέχει, και λέμε ταυτόχρονα στους υπουργούς και στους βουλευτές να απέχουν;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ είπε ότι δεν σκοπεύει να διχάσει την κοινωνία, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις συνέπειες που έχει ήδη προκαλέσει η απόφασή του να «ανοίξει» το θέμα, ωστόσο ανακοίνωσε πως δεν θα επιβάλει κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Παραδεχόμενος στην πράξη ότι μεγάλο κομμάτι της της Νέας Δημοκρατίας δεν προτίθεται να δώσει θετική ψήφο, ο πρωθυπουργός έσπεσε να δηλώσει δημόσια ότι δεν επιβάλλει κομματική πειθαρχία και δίνει τη δυνατότητα καταψήφισης (ή αποχής) ακόμα και στους υπουργούς, λέγοντας πως δεν ψηφίζουν οι υπουργοί, αλλά οι βουλευτές. Ουσιαστικά «έκανε πίσω» αποδεχόμενος τις πιέσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματός του, τα οποία είχαν διαμηνύσει ότι δεν επρόκειτο να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα έχαναν τον υπουργικό τους θώκο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη δήλωσε ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις στο κόμμα του, όπου ναι μεν οι περισσότεροι έχουν δηλώσει ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο, αλλά η επιβολή της προεδρικής άποψης φαίνεται ότι έχει ενοχλήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ