ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαφές προβάδισμα ΝΔ - Διαφωνεί το 50% με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Σαφές προβάδισμα ΝΔ - Διαφωνεί το 50% με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σαφές προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ κατά 20% μονάδες καταγράφει νέα δημοσκόπηση του Opinion Poll, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του TheTOC, ενώ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αρνητικά διακείμενο είναι το 50%.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 32,5%, το ΠΑΣΟΚ ποσοστό 11,9%, ενώ «κλειδώνει» ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση, με ποσοστό 10.9%.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με ποσοστό 7,2%, η Ελληνική Λύση με 5,6%, ενώ κάτω από το κατώφλι του 3% βρίσκονται η Πλεύση Ελευθερία με 2,8%, η Νέα Αριστερά με 2,6%, η ΝΙΚΗ με 2,5%, οι Σπαρτιάτες με 1,5%.

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων που συγκεντρώνει ποσοστό 12,7%.

Απαντώντας στα προβλήματα που τους απασχολούν περισσότερο, οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες στην έρευνα, στο συντριπτικό ποσοστό του 69,9% δηλώνουν πως η ακρίβεια αποτελεί το κυρίαρχο ζήτημα που τους απασχολεί.

Ακολουθούν θέματα οικονομίας και ανάπτυξης με 32,8%, η εγκληματικότητα/ παραβατικότητα με 25,1%, τα προβλήματα στο ΕΣΥ με 18,1% και η ανεργία με 13%.

«Κατά» του γάμου από ομόφυλα ζευγάρια το 50%

Κατά του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών τάσσεται το 44% των ερωτώμενων και μάλλον κατά ποσοστό 6%.

Αντιθέτως θετικά τάσσεται το 34% και μάλλον θετικά ένα επιπλέον ποσοστό του 13%. Η άποψη αυτή είναι πλειοψηφική στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας.

«Διχασμένη» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια η κοινωνία

Αναφορικά με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα, ποσοστό 34% δηλώνει θετικά διακείμενο και 24% μάλλον θετικά, ενώ ποσοστό 25% αρνητικά και 13% μάλλον αρνητικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ