ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Φανάρι η Όλγα Κεφαλογιάννη – Τι συζήτησε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Στο Φανάρι η Όλγα Κεφαλογιάννη – Τι συζήτησε με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Eurokinissi

Μέσα σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι,  η συνάντηση του Πατριάρχη Βαρθολομαίο με την υπουργό  Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης της κ. Κεφαλογιάννη στο Φανάρι, η υπουργός ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη γύρω από θέματα που αφορούν τον τομέα της ενώ ανταλλάχθηκαν απόψεις με τον κ. Βαρθολομαίο όσον αφορά την ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη και το Πατριαρχείο.

«Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια και το έργο που γίνεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, και εμείς εδώ, ως ελληνική κυβέρνηση, είμαστε για να στηρίζουμε πάντα και την προσπάθεια αυτή, αλλά και τον Ελληνισμό της Πόλης» δήλωσε η κυρία Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντηση.

Αναλυτικά, η δήλωση της υπουργού Τουρισμού

«Είχαμε τη μεγάλη χαρά και τιμή να μας δεχτεί ο Παναγιότατος Πατριάρχης στο γραφείο του και να συζητήσουμε σε μία καινούργια χρονιά που ξεκινάει, να πάρουμε την ευλογία του, για το έργο που επιτελούμε για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα, αλλά και για όλο τον Ελληνισμό.

»Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια και το έργο που γίνεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη και εμείς εδώ ως ελληνική κυβέρνηση είμαστε για να στηρίζουμε πάντα και την προσπάθεια αυτή, αλλά και τον Ελληνισμό της Πόλης, που για εμάς έχει μία ξεχωριστή μία μοναδική αξία.

»Ευχόμαστε σε όλους να έχουμε ένα νέο και ευλογημένο έτος και ελπίζουμε και εμείς ότι με την ευλογία τού Πατριάρχη θα μπορέσουμε να επιτελέσουμε το έργο που καλούμαστε για την πατρίδα μας και τον Ελληνισμό».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε και τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου και ενημερώθηκε για τα κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Η υπουργός Τουρισμού θα εγκαινιάσει αύριο το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη που βρίσκεται επί της «Μεγάλης Οδού» στην ιστορική συνοικία του Πέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ