ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκλιση απόψεων Ελλάδας Αιγύπτου: Τι συζήτησαν Γεραπετρίτης - Σίσι

Σύγκλιση απόψεων Ελλάδας Αιγύπτου: Τι συζήτησαν Γεραπετρίτης - Σίσι
ΙΝΤΙΜΕ NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)

Η σύγκλιση απόψεων Ελλάδας - Αιγύπτου, σε διμερή ζητήματα αλλά και στο φλέγον θέμα της Μέσης Ανατολής, διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης που έγινε το πρωί της Τετάρτης ανάμεσα στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη  και τον Αιγύπτιο πρόεδρο Φατάχ Αλ Σίσι.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα στο Προεδρικό Μέγαρο της Αιγύπτου διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων για διμερή θέματα ενώ συζητήθηκαν περιφερειακά ζητήματα με έμφαση στην κρίση στη Μέση Ανατολή.

Παρών στην συνάντηση του κ. Γεραπετρίτη με τον Πρόεδρο Σίσι ήταν και ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρυ και συζητήθηκε ο οδικός χάρτης για την περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ της Ελλάδας και της Αιγύπτου.

Η συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τον Αιγύπτιο πρόεδρο διήρκεσε 45 λεπτά, πέραν του προβλεπόμενου χρόνου.

Θα ακολουθήσουν η συνάντηση των δύο Υπουργών Εξωτερικών στο Υπουργείο Εξωτερικών, γεύμα εργασίας και κοινή συνέντευξη τύπου.

Μετά την ολοκλήρωση των διμερών επαφών, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμπούλ Γκέιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ