ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης - Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών

Μητσοτάκης: Η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης - Θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών
IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Η οικονομία σε τροχιά διατηρήσιμης ανάπτυξης» δήλωσε μεταξύ άλλων στους πολίτες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Αγία Παρασκευή.

«Η οικονομία είναι η πρώτη προτεραιότητα, γιατί αν δεν πηγαίνει καλά αυτή δεν υπάρχουν χρήματα για την υγεία, την ασφάλεια, την παιδεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται ότι «το βάρος που αναλάβαμε, η ευθύνη που εναπόθεσαν οι πολίτες στις πλάτες μας είναι πολύ μεγάλο».

«Τις επόμενες ημέρες θα βρεθώ στο Νταβός όπου θα συζητήσω με σημαντικούς ανθρώπους της οικονομίας. Δεν είναι εύκολο σε αυτή την δύσκολη συγκυρία όχι απλά να διατηρείς τα ποσοστά σου αλλά να τα αυξάνεις» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι της περιοχής έθιξαν το ζήτημα της ακρίβειας, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι «η κυβέρνηση θα είναι στο πλευρό σας».

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως «από την ακρίβεια, που ξέρω ότι ακόμα δημιουργεί πολλές δυσκολίες στα ελληνικά νοικοκυριά, μέχρι την κατάσταση στην υγεία. Από την ασφάλεια και τα ζητήματα τα οποία μπορεί να υπάρχουν σε γειτονιές όπως εδώ στην Αγία Παρασκευή, δύσκολα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παραβατικότητα των εφήβων μας, μέχρι την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, αυτή η κυβέρνηση παραμένει ταγμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος».

«Θέλησα σήμερα να βρεθώ κοντά σας, να σας σφίξω το χέρι, να σας ευχηθώ από καρδιάς να έχετε μια καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, χαρά στην οικογένειά σας» ανέφερε.

Για να καταλήξει πως «υπάρχουν φιλόδοξα σχέδια τα οποία δρομολογούνται εδώ, στην Αγία Παρασκευή. Εμείς στεκόμαστε κοντά σε όλους τους Δημάρχους, θέλουμε να τους βοηθάμε, γιατί τελικά αν ο Δήμος πηγαίνει καλά και η δική σας καθημερινότητα πηγαίνει καλύτερα».

Νωρίτερα επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» όπου ξεναγήθηκε στο campus, έχοντας την ευκαιρία να ενημερωθεί για την ανακαίνιση που πραγματοποιείται αλλά και να συνομιλήσει με ερευνητές και ιδρυτές νεοφυών εταιρειών.

Το απόγευμα της Τετάρτης (17/1) αναμένεται να μεταβεί στο Νταβός, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Κατά τη συμμετοχή του στο Φόρουμ ο Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάδειξη της χώρας σε μια δύναμη αξιοπιστίας και πυλώνα σταθερότητας τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ