ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άγριος καβγάς στην εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ

Άγριος καβγάς στην εξεταστική για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ
Στιγμιότυπο από τη συνεδρίαση της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την δανειοδοτηση κομμάτων και ΜΜΕ EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Άναψαν τα αίματα στην εξεταστική που διερευνά τα δάνεια που δόθηκαν σε κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ να ανταλλάσουν βαρύτατες κατηγορίες.

Φωτιά στο φυτίλι έβαλε η φράση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριου Σαντορινιού ότι οι βουλευτές της ΝΔ εκπροσωπούν τους καναλάρχες. Επικράτησε απίστευτη ένταση με τον Δημήτρη Σταμάτη σε έξαλλη κατάσταση να ζητά από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει και τους υπόλοιπους γαλάζιους βουλευτές να τον αποκαλούν «ψεύτη».

«Αν κάποιος λέει για βουλευτές ότι είναι εκπρόσωποι συμφερόντων η συμπεριφορά του θα καταλήξει στον σκουπιδοντενεκέ της ιστορίας», σχολίασε ο Κώστας Τζαβάρας, συστήνοντας του να αφήσει τις ηθικολογίες για το σπίτι του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε την παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής και την ίδια ώρα ο πρόεδρος της επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος σε μια προσπάθεια να επαναφέρει την συνεδρίαση σε τάξη ανέφερε ότι «σε θέματα δεοντολογίας η ευθιξία είναι κατανοητή», αποδίδοντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ διάθεση πολιτικής κριτικής.

Ο ίδιος ο Νεκτάριος Σαντορινιός ανακάλεσε, επικρίνοντας τους βουλευτές της ΝΔ ότι ενδιαφέρονται μόνον για τα
δάνεια του ΣΥΡΙΖΑ και όχι για εκείνα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που δεν πρόκειται να αποπληρωθούν πριν περάσουν 400-600 χρόνια.

Με την έναρξη της συζήτησης ο Σωκράτης Φάμελλος έκανε γνωστό ότι δεν έχουν αποσταλεί επίσημες προσκλήσεις σε ΜΜΕ και πως μέχρι εκείνη την ώρα είχαν γίνει από την γραμματεία της επιτροπής διερευνητικές επαφές για τη διαθεσιμότητα ιδιοκτητών ή εκπροσώπων τηλεοπτικών σταθμών. Πρόσθεσε ωστόσο, πως το μόνο επιβεβαιωμένο ραντεβού με την επιτροπή είναι αυτό του Γιάννη Αλαφούζου για την ερχόμενη Τετάρτη.

Στη σημερινή συνεδρίαση έχουν κληθεί οι πρώην διοικητές της ΑΤΕ Πέτρος Λάμπρου και Δημήτρης Μηλιάκος. Ο πρώτος στην τοποθέτησή του ανέφερε πως επί ημερών του η τράπεζα πρώτα ζητούσε την εκχώρηση της κρατικής επιχορήγησης και μετά χορηγούσε δάνεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ