Ακυρώθηκε το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ - Τετάρτη ή Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο
Ανανεώθηκε:
Η κατάσταση της υγείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν του επέτρεψε τελικά να ταξιδέψει στις ΗΠΑ, όπως και ήταν προγραμματισμένο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέμεινε με πυρετό λόγω γρίπης Η1Ν1 που διαγνώστηκε επιστρέφοντας από το Νταβός με αποτέλεσμα το ταξίδι να ακυρωθεί.
Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες την Τετάρτη ή την Πέμπτη, ανάλογα με την πορεία της ανάρρωσης του πρωθυπουργού, ενώ όπως έγινε γνωστό, ακυρώθηκε και η ομιλία του στη Βουλή για τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο.
Τηλεφωνική επικοινωνία με Μπλίνκεν
Εν τω μεταξύ, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αντονι Μπλίκνκεν.
Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν η κατάσταση στη Γάζα, οι εξελίξεις στην Ερυθρά Θάλασσα και οι κίνδυνοι για την ελευθεροπλοΐα από τις επιθέσεις των Χούθι.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αντονι Μπλίνκεν συζήτησαν ακόμη διμερή ζητήματα, ενόψει και της έναρξης του επόμενου γύρου Στρατηγικού Διαλόγου Ελλάδας - ΗΠΑ τον Φεβρουάριο στην Ουάσιγκτον.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μπλίνκεν - Τι συζήτησαν
Με γρίπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανατροπή στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού
Μπάγερν - Παναθηναϊκός AKTOR 85-78: «Λύγισαν» οι πράσινοι στο Μόναχο
22:24
Ρωσία: Χιονοθύελλα σαρώνει τη χερσόνησο Καμτσάτκα - Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους
22:24
Συζητήσαμε για τις ρωσικές επιθέσεις και τα ενεργειακά προβλήματα με τον Ζελένσκι, δήλωσε ο Ρούτε
22:15
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 11.800.000 ευρώ
22:11