ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: Πώς γίνεται ο Κασσελάκης, όντας απόδημος, να λέει «όχι» στην επιστολική ψήφο

Κεραμέως: Πώς γίνεται ο Κασσελάκης, όντας απόδημος, να λέει «όχι» στην επιστολική ψήφο
Η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως κατά την τριήμερη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο IN TIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Πώς γίνεται ο Στέφανος Κασσελάκης, όντας απόδημος να λέει «όχι» στην νομοθέτηση της επιστολικής ψήφου στις εθνικές εκλογές» διερωτήθηκε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, παίρνοντας το λόγο μετά την ομιλία του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Η ίδια σημείωσε πως, ενώ το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψήφισε επί της αρχής υπέρ στο νομοσχέδιο «μία ώρα αργότερα ψηφίζει «ναι» στην ένσταση αντισυνταγματικότητας, δηλαδή θεωρεί ότι αυτό μου μόλις ψήφισε είναι αντισυνταγματικό».

«Πώς γίνεται να λες ότι είσαι υπέρ της επιστολικής ψήφου για τους Έλληνες πολίτες του εξωτερικού για τις ευρωεκλογές, αλλά όχι για τις εθνικές εκλογές; Τι λέτε δηλαδή σε έναν Έλληνα πολίτη που μένει στο Μπουένος Άιρες, ότι ναι στις ευρωεκλογές ψήφισε με επιστολική ψήφο, αλλά για τις εθνικές εκλογές πάρε ένα αεροπλάνο, ταξίδεψε για τρεις ώρες για να πας στη Βόρεια Αμερική που έχει εκλογικό τμήμα και ψήφισε από εκεί» συνέχισε θέτοντας ερωτήματα για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πως γίνεται στην αρχή να λες «ναι» στην επιστολική ψήφο και μετά «όχι». Ακόμη και αν διαφωνείς με μια διαδικασία, τι σχέση έχει αυτό με την ουσία, με το δικαίωμα των Ελλήνων του εξωτερικού να μπορέσουν επιτέλους να μην έχουν πρακτικούς περιορισμούς στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου» συμπλήρωσε;

«Πώς γίνεται ο Προέδρος σου να είναι απόδημος, να υπερασπίζεται διαχρονικά τον πιο ενεργό ρόλο αποδήμων, και ξαφνικά να υπαναχωρείς από τη στάση αυτή και να λες ένα μεγάλο "όχι"; Ο Προέδρος σας θα περιοδεύσει σε χώρες του εξωτερικού εν όψει ευρωεκλογών, τώρα, φαντάζομαι το επόμενο διάστημα. Ένα ερώτημα θα έχουν για εκείνον οι απόδημοι Έλληνες, οι πρώην συμπολίτες του στην Αμερική για παράδειγμα: Γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ψηφίζει την επιστολική ψήφο ενώ υπάρχει αυτή η δυνατότητα» επέμεινε, καταλήγοντας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ