ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφυλα ζευγάρια: Άμεσα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο - Επιμένουν οι αντιδράσεις

Ομόφυλα ζευγάρια: Άμεσα σε διαβούλευση το νομοσχέδιο - Επιμένουν οι αντιδράσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Σήμερα, Τετάρτη (24/1) αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, να τεθεί σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα  ομόφυλα ζευγάρια το οποίο παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. 

Στόχος είναι στα τέλη της εβδομάδας να κατατεθεί στη Βουλή και μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, να έχει ψηφιστεί.

Η κυβέρνηση επιλέγει να νομοθετήσει με fast track διαδικασίες το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επιχειρώντας να μετριάσει το πολιτικό κόστος που προκαλούν οι επιλογές της, οι οποίες έχουν διχάσει την κοινωνία και τη γαλάζια παράταξη.

Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι ότι πριν καλά καλά ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο η γαλάζια βουλευτής Φωτεινή Αραμπατζή, ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει τη ρύθμιση.

Ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης από την άλλη έκανε γνωστό πως σκοπεύει να απέχει από την ψηφοφορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, κατά τη συνεδρίαση τοποθετήθηκε περίπου 10-15 λεπτά και φαίνεται να επεσήμανε πως δεν θέλει να δημιουργήσει ζήτημα στην κυβέρνηση.

Κυβερνητικές πηγές, πάντως διευκρινίζουν πως δεν τίθεται ζήτημα «για την παραμονή του στο Υπουργικό Συμβούλιο».

Για «σημαντικό βήμα για την ισοτιμία των πολιτών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο.

«Αυτό που επιδιώκεται είναι η προστασία των παιδιών των ομόφυλων γονέων. Πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα υπόλοιπα παιδιά. Ισχύει ήδη σε 36 χώρες σε πέντε ηπείρους και δεν έβλαψε την κοινωνική αρμονία. Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαιώματα σε μερικούς χωρίς να αφαιρεί κανένα δικαίωμα από τους πολλούς» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και παιδιά ενός κατώτερου Θεού. Σέβομαι απολυτά τις θέσεις της Εκκλησίας, αλλά αναφερόμαστε σε επιλογές της Πολιτείας και όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις» σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ