ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας από 5.000 έως 10.000 ευρώ

Μητσοτάκης: Πρόσθετη αποζημίωση στους αγρότες της Θεσσαλίας από 5.000 έως 10.000 ευρώ
Ο πρωθυπουργός, Κυράκος Μητσοτάκης Γραφείο του πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την προμήθεια των F-35, αλλά και στις κινητοποιήσεις των αγροτών και την ακρίβεια αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι «εκτός τόπου και χρόνου όσοι πιστεύουν ότι δεν θα έχουμε αναταράξεις με την Τουρκία», αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να εκμεταλευτούμε το καλό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Προανήγγειλε δε ότι θα επισκεφθεί την Άγκυρα τον Μάιο, σε ανταπόδοση της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

Η Ελλάδα διασφάλισε πως αμερικανικά όπλα δεν θα χρησιμοποιηθούν κατά ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε την επιστολή που του απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών του ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ως την καλύτερη απόδειξη του βάθους και της αυτοτέλειας των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Αναφερθείς στην αγορά των F- 35, είπε πως έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε μέχρι 40 τέτοιου τύπου μαχητικά αεροσκάφη. Δεν θα αγοράσουμε 40 F- 35 μονομιάς, γιατί είναι μια ακριβή προμήθεια, συμπλήρωσε.

«Έχουμε ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας»

Επισήμανε πως η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο για μια μοίρα F- 35 σε πρώτη φάση. «Ήταν μία μακρά διαπραγμάτευση και η απόδειξη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θεωρεί τη χώρα μας παράγοντα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. Θέλαμε να εξασφαλίσουμε ότι θα διατηρήσουμε ένα ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι της Τουρκίας, με την απόκτηση των μαχητικών F–35» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποζημίωση στους αγρότες από 5.000 έως 10.000 ευρώ

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο πρωθυπουργός είπε ότι «ο αγρότης της Θεσσαλίας έχει δίκιο να παραπονιέται για καθυστέρηση στην κατάθεση τροπολογίας».

Ανακοίνωσε πρόσθετη αποζημίωση για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από τον Daniel από 5.000 ως 10.000 ευρώ. Οι αναλυτικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή από τη Βουλή

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είπε ότι κάθε κινητοποίηση πρέπει να είναι λογική και να μην επιβαρύνει κοινωνικό σύνολο και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε υποδομές στη Θεσσαλία, που θα φτάσουν 1 δισ. ευρώ, όπως είπε.

«Σας βλέπουμε, ξέρουμε τις πρακτικές σας»

Αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας και στο ερώτημα αν υπήρξαν καθυστερήσεις στην αντίδραση για τις ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ, ο πρωθυπουργός είπε: «Υπήρξε έξαρση εισερχόμενης ακρίβειας και πληθωρισμός κερδοσκοπίας. Οι εταιρείες ήθελαν να κρατήσουν τις τιμές στα ύψη».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι έχουν επιβληθεί και επιβάλλονται μεγάλα πρόστιμα στις εταιρείες που επιμένουν να κρατούν τις υψηλές τιμές στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ. «Σας βλέπουμε, ξέρουμε τις πρακτικές σας και δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε πρόστιμα κόντρα στις πρακτικές σας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ