Χαρδαλιάς για κακοκαιρία «Avgi»: Επί ποδός ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Αττική
Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας στην Αττική, για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας «Avgi» που «επελαύνει» τα τελευταία 24ωρα στη χώρα, όπως επισημαίνει ο περιφερειάρχης του λεκανοπεδίου, Νίκος Χαρδαλιάς.
Συγκεκριμένα, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας (29/1), όταν ξεκίνησε να κορυφώνεται το φαινόμενο και σε συνεννόηση με τους Δήμους και τους αρμόδιους φορείς, 65 βαρέα οχήματα είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν πιθανά προβλήματα, ενώ ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους δημάρχους των περιοχών, που εκτιμάται πως θα πληγούν περισσότερο, προκειμένου η πολιτική προστασία της Περιφέρειας να προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειας βάσει της εξέλιξης της κακοκαιρίας.
Συνολικά, από την Περιφέρεια Αττικής επιχειρούν 52 εκχιονιστικά μηχανήματα, 3 φορτηγά, 3 φορτωτές, 6 JCB και 1 Bobcat.
Το μεγαλύτερο βάρος έχει δοθεί στην Ανατολική Αττική, με συνολικά 33 οχήματα να βρίσκονται στο πεδίο, ενώ στη Δυτική Αττική επιχειρούν συνολικά 17 οχήματα.
Υπ' ατμών όμως βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας και στην υπόλοιπη Αττική, με 15 οχήματα να έχουν κατανεμηθεί στις άλλες περιφερειακές ενότητες, βάσει των προβλέψεων επικινδυνότητας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Χαρδαλιάς για κακοκαιρία Avgi: Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη σχολική κοινότητα
Κακοκαιρία «Avgi»: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική
Χριστοδουλίδης: Η Ελλάδα ανοίγει το δρόμο για το πώς η ΕΕ θα πρέπει να ανταποκρίνεται
12:14
ΥΠΕΞ Γαλλίας: Έχουμε το δικαίωμα επέμβασης στη Μέση Ανατολή για να προστατεύσουμε τους συμμάχους μας
12:09
Συνελήφθησαν 35χρονος και 26χρονος που διακινούσαν ναρκωτικά στην περιοχή του Γκύζη
12:02
Αντίποινα από Ιράν: Εκτόξευσε πυραύλους στο Τελ Αβίβ - Ισραηλινοί στρατιώτες στο νότιο Λίβανο - Κλιμακώνονται οι απειλές για τα Στενά του Ορμούζ
11:58