ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι εξελίξεις στην Τουρκία και το Κυπριακό στη συνάντηση Κοτζιά Κασουλίδη

Οι εξελίξεις στην Τουρκία και το Κυπριακό στη συνάντηση Κοτζιά Κασουλίδη
Eurokinissi/Τατιάνα Μπόλαρη

Oι εξελίξεις στην Τουρκία και τα θέματα της Ασφάλειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Ιουλίου στην Αθήνα.

Στο θέμα της Ασφάλειας η συζήτηση Κοτζιά - Κασουλίδη περιστράφηκε γύρω από προτάσεις που είχε καταθέσει η Ελληνική πλευρά (όπως είχε αναφέρει σε ρεπορτάζ του το CNN Greece) στην Κυπριακή κυβέρνηση.

Οι δύο υπουργοί εξωτερικών επανέλαβαν την ανάγκη να καταργηθούν οι εγγυήσεις, να απομακρυνθούν όλα τα τουρκικά στρατεύματα από τη Μεγαλόνησο και να εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα ώστε όλοι οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία εξετάσθηκαν οι σχέσεις με την Ελλάδα, την Κύπρο, οι προοπτικές του Κυπριακού αλλά και η ευρωπαϊκή της πορεία.

Για τον κύκλο των τριμερών συναντήσεων αναφέρθηκαν στην προοπτική που ανοίγει για συνεργασία με τις χώρες της Μεσογείου και την ευρύτερη περιοχή και προετοίμασαν τη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο που θα πραγματοποιηθεί 8 και 9 Σεπτεμβρίου στη Ρόδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ