ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας
Η Δημοκρατία μας χρειάζεται σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια, αναφέρει στο μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Το πέρασμα από την καταρρέουσα στρατιωτική δικτατορία σε μια Δημοκρατία - πρότυπο για την εποχή της, ήταν ένας πραγματικός άθλος», αναφέρει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτακης στο μήνυμά του για την συμπλήρωση 42 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

«Χρειάστηκαν η πολιτική γενναιότητα, η αξιοπιστία και η σοβαρότητα ενός ηγέτη, του Κωνσταντίνου Καραμανλή, και ταυτόχρονα η πολιτική ωριμότητα ενός λαού για να επιτευχθεί ομαλά αυτή η μετάβαση», προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως «τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά έχει ανάγκη και τώρα η Δημοκρατία μας: σοβαρότητα, αξιοπιστία, αλήθεια. Μια ηγεσία που κινείται πέρα και πάνω από μικροκομματικές λογικές. Μακριά από καιροσκοπισμούς και λαϊκισμό».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο μήνυμά του σημειώνει ότι «στις ημέρες μας όμως, δυστυχώς, συμβαίνει το αντίθετο. Αντί μεγάλων αποφάσεων αλήθειας, με μόνο γνώμονα το εθνικό συμφέρον, έχουμε μικρούς τακτικισμούς παραπλάνησης και κομματισμού που δεν οδηγούν πουθενά. Δεν λύνουν προβλήματα, προσθέτουν προβλήματα. Δεν δίνουν προοπτική, στερούν προοπτική.

«Με αυτές τις παλαιοκομματικές νοοτροπίες εξουσίας πρέπει να τελειώνουμε οριστικά. Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για την εθνική επανεκκίνηση που χρειάζεται η πατρίδα», τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ και προσθέτει: «Είναι θεμελιώδης προϋπόθεση για μία ουσιαστική και όχι προσχηματική εθνική συναίνεση, όπως δικαίως την επιθυμεί η πλειοψηφία του λαού μας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ