ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα νέα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Εκδήλωση με Μητσοτάκη, Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου

Τα νέα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ - Εκδήλωση με Μητσοτάκη, Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Με κάθε ημέρα που περνά νέα πρόσωπα περνούν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου για συναντήσεις με τους εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού οι οποίοι ξεδιαλέγουν τους πιο κατάλληλους υποψηφίους για να δώσουν την μάχη των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Τον όλο χειρισμό του ευρωψηφοδελτίου συντονίζει ο διευθυντής του γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος, ο έμπιστος σύμβουλος του Πρωθυπουργού και άνθρωπος με αδιαμεσολάβητη επαφή με την κοινωνία και ειδικά την περιφέρεια Θανάσης Νέζης, ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Σμυρλής ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά, ενώ ειδικές επαφές κάνει τόσο ο Παύλος Μαρινάκης όσο και η Μαρία Συρεγγέλα. Βλέπουν τόσο αυτούς που αυτοπροτείνονται….όσο και άτομα που έχουν προταθεί στο Μαξίμου και γίνεται η πρώτη αξιολόγηση.

Κάθε υποψήφιος εξετάζεται ενδελεχώς καθώς το Μαξίμου δεν θέλει να βρεθεί προ εκπλήξεως μετά την ανακοίνωση κάποιου υποψηφίου.

Μέχρι αυτή την ώρα στον Πρωθυπουργό δεν έχει παρουσιαστεί το σύνολο των προτάσεων. Όλα όμως δείχνουν πως μέχρι τέλος Φεβρουαρίου και τα 42 ονόματα θα έχουν βρεθεί ώστε να γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Η ομάδα που χτίζει το Επιτελείο του Πρωθυπουργού με την υψηλή επίβλεψη του ιδίου στόχος είναι να περιλαμβάνει άτομα με αναγνωρισιμότητα, σημαντική πορεία στην πολιτική, στις διεθνείς σχέσεις, στον αθλητισμό και στην κοινωνία και θα είναι ένα μείγμα «μπαρουτοκαπνισμένων» στελεχών και δυναμικών new entries από όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Τουλάχιστον 16 θα είναι οι γυναικείες υποψηφιότητες δηλαδή περίπου το 40% του ψηφοδελτίου όπως έλεγε ανώτατη κυβερνητική πηγή στο CNN Greece.

Παρουσίαση βιβλίου με Μητσοτάκη, Δαμανάκη και Διαμαντοπούλου

Απόψε ο Πρωθυπουργός θα δώσει το παρών για πρώτη φορά σε εκδήλωση υποψηφίου για τις ευρωεκλογές. Μια εκδήλωση η οποία δείχνει και το πως έχει «ανοίξει» η Νέα Δημοκρατία από το 2016 υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, ο έμπειρος στα ευρωπαϊκά Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα είναι υποψήφιος, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το βιβλίο του «Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, οι περιπέτειες ενός οράματος» με βασικό ομιλητή τον Κυριάκο Μητσοτάκη.


Την εκδήλωση θα συντονίσει η ειδική σύμβουλος του Πρωθυπουργού για ζητήματα διεθνούς πολιτικής Αριστοτελία Πελώνη, παρέμβαση θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος ενώ στη συζήτηση θα συμμετέχουν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαρία Δαμανάκη, Σταύρος Δήμας αλλά και η Άννα Διαμαντοπούλου…

Τα νέα ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο

Ήδη τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Εύης Χριστοφιλοπούλου , της πρώην Υπουργού και Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ αλλά και του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, ανθρώπου χαμηλών τόνων με τεχνοκρατικό προφιλ.

Κλειδωμένη θα πρέπει να θεωρείται σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Περιβάλλοντος και δημοσιογράφου Γιώργου Αμυρά.

Η υποψηφιότητά του θα σηματοδοτεί το βάρος που ρίχνει η Κυβέρνηση στα ζητήματα περιβάλλοντος. Ο Γιώργος Αμυράς έχει στο βιογραφικό του μεταξύ άλλων τόσο τους δασικούς χάρτες που για πρώτη φορά απέκτησε η χώρα αλλά και την πρωτοβουλία για τα «Απάτητα Βουνά» με την οποία μπαίνει ένα φρένο στην υπερεκμετάλλευση του περιβάλλοντος από τις ανθρώπινες δραστηριότητες. Η σημασία που έχουν οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ζωή των πολιτών στην Ελλάδα έγινε απολύτως σαφής τις τελευταίες ημέρες όταν στο προσκήνιο ήρθε η Κοινή Αγροτική Πολιτική και οι επιπτώσεις της στους αγρότες.

Κλειδωμένη θα πρέπει να θεωρείται και η υποψηφιότητα του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Αυτιά με αρκετούς εντός της Κυβέρνησης να θεωρούν πως η αναγνωρισιμότητα του θα του δώσει ένα μεγάλο προβάδισμα σε σχέση με τους συνυποψηφίους του.

Στα νέα πρόσωπα που ακούγονται στο Μαξίμου, ενδιαφέρον έχει το όνομα του Αναπληρωτή Καθηγητή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Σωτήρη Σέρμπου. Ο κ.Σέρμπος ο οποίος για μία περίοδο χρημάτισε διπλωματικός σύμβουλος του Νίκου Ανδρουλάκη, έχει υπηρετήσει στο παρελθόν και ως Επιστημονικός Διευθυντής στο Κέντρο Σχεδιασμού Εξωτερικής Πολιτικής του Υπουργείου Εξωτερικών και έχει εργαστεί ως ειδικός σύμβουλος/εμπειρογνώμονας στα Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας μεταξύ άλλων.

Πέριξ του Μαξίμου ακούγεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα και το όνομα του γνωστού αστυνομικού συνδικαλιστή Γιώργου Καλλιακμάνη ο οποίος τα τελευταία χρόνια με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του έχει αναδείξει θέματα της αστυνομίας. Η υποψηφιότητα του αξιολογείται όπως μαθαίνει το CNN Greece καθώς θεωρείται ένα πρόσωπο το οποίο προέρχεται από την κοινωνία. Αν προχωρήσει τότε θα είναι η πρώτη φορά που αστυνομικός θα είναι υποψήφιος σε ευρωψηφοδέλτιο.

Τον δρόμο για το ευρωψηφοδέλτιο φαίνεται να παίρνει η πρώην Βουλευτής της ΝΔ Νόνη Δούνια, ενώ έντονα ακούγεται και το όνομα της δημοσιογράφου της ΕΡΤ Βίκυς Φλέσσα.

Το όνομα της Βούλας Πατουλίδου συνεχίζει να συζητείται χωρίς να έχουν ληφθεί αποφάσεις για την Ολυμπιονίκη ,ενώ δυνατά ακούγεται και το όνομα του παραολυμπιονίκη Αντώνη Τσαπατάκη.

Βέβαιη όπως έχουμε γράψει θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, όπως και αυτή του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην Υπουργού Ναπολέοντα Μαραβέγια.

Εκ νέου υποψήφιος θα είναι ο Επικεφαλής των γαλάζιων Ευρωβουλευτών Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος μάλιστα τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στα μπλόκα των αγροτών.
Μια ακόμη εκλογή θα διεκδικήσουν και οι Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Ελίζα Βόζεμπεργκ, ενώ εκκρεμεί ραντεβού του Πρωθυπουργού με τον Μανώλη Κεφαλογιάννη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ