ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τον Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης

Με τον Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης

Με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θανάσης Παπαθανάσης. 

Μετά την συνάντηση ο κ. Παπαθανάσης δήλωσε:

«Κατά την διάρκεια της συνάντησης εργασίας έθεσα στον Υπουργό όλα τα σημαντικά έργα υποδομής που διεκδικεί η Αιτωλοακαρνανία προκειμένου να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και να δώσουμε στο τόπο μας αναπτυξιακή ώθηση. Η παράδοση της Αμβρακίας Οδού πριν λίγες μέρες παρουσία του Πρωθυπουργού ενισχύει την ταχύτητα των μεταφορών, την ασφάλεια και την συνδεσιμότητα της περιοχής με την υπόλοιπη Ελλάδα και αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Επίσης το πρωτοποριακό έργο «Σύστημα Αντλησιοταμίευσης Αμφιλοχίας» που επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός είναι ένα τεράστιας σημασίας ενεργειακό έργο το μεγαλύτερο έργο παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας στη χώρα μας στο οποίο σήμερα απασχολούνται 400 άτομα και στην πλήρη ανάπτυξή του θα απασχολούνται 1000 άτομα.

Τόνισα ότι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας ο μεγαλύτερος νομός της χώρας έχει ανάγκη να προχωρήσουμε με μεγαλύτερη ταχύτητα σε συγκεκριμένα έργα υποδομής. Παρουσίασα στον Υπουργό όλα τα σημαντικά έργα που θα δώσουν περαιτέρω ώθηση στον τόπο μας και συμφωνήσαμε για μια στενή συνεργασία για την επίτευξη των στόχων.

Τέλος ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το έργο «Εγγειοβελτιωτικά έργα παραλίμνιων περιοχών Αμβρακίας-Αμφιλοχίας και Βάλτου Ν. Αιτωλοακαρνανίας» ύψους 79.010.000 ευρώ θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 21-27 και θα προχωρήσει η υλοποίησή του».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ