ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης από Χαϊδάρι: Η ΝΔ το μόνο κόμμα που εκφράζει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων

Μητσοτάκης από Χαϊδάρι: Η ΝΔ το μόνο κόμμα που εκφράζει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων
Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Χαϊδάρι, όπου συνομιλεί με πολίτες EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που εκφράζει τις προσδοκίες όλων των Ελλήνων, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χαϊδάρι, όπου συνομιλεί με πολίτες.

«Μαζί καταφέραμε να πετύχουμε κάτι που πριν έμοιαζε άπιαστο όνειρο, να φέρουμε την ΝΔ πρώτη στη δυτική Αθήνα ειδικά εδώ στο Χαϊδάρι πήραμε 38% και ο ΣΥΡΙΖΑ 19% και αυτό το οφείλουμε σε όλους εσάς. Το οφείλουμε στους παλιούς αγωνιστές της παράταξης γιατί εσείς κρατήσατε το κόμμα όρθιο στις δύσκολες στιγμές, αλλά το οφείλουμε και στους νέους. Η ΝΔ είναι το μόνο πραγματικά λαϊκό κόμμα στην πατρίδα μας που εκφράζει τις προσδοκίες και τις ελπίδες όλων των Ελλήνων» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους πολίτες.

Επεσήμανε ότι το αποτέλεσμα από τις διπλές κάλπες του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση να συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμά ης και να οδηγεί την Ελλάδα ολοένα και ψηλότερα. «Να αντιμετωπίζουμε όλες τις πρόσκαιρες δυσκολίες, αλλά κυρίως να στεκόμαστε κοντά στους πολίτες, στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, με πολιτικές οι οποίες προτάσσουν, πρώτα και πάνω απ' όλα, την αποτελεσματικότητα».

Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση «πρώτα και πάνω απ' όλα, όταν η οικονομία μας αναπτύσσεται -και αναπτύσσεται γρήγορα- υπάρχει δημοσιονομικό πλεόνασμα για να μπορούμε να εφαρμόζουμε κοινωνικές πολιτικές που τελικά βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών».

Αναφέρθηκε στην Υγεία όπου δρομολογούνται σημαντικές πρωτοβουλίες, στα θέματα ασφάλειας, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία και τόνισε πως «η σιωπηλή πλειοψηφία, στηρίζει αυτές τις πρωτοβουλίες» γιατί όπως είπε «αυτές τελικά είναι οι πραγματικές, προοδευτικές πολιτικές, τις οποίες μια μεγάλη λαϊκή παράταξη όπως η ΝΔ μπορεί να υλοποιεί».

Μίλησε για την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίζει τις οικογένειες από το πλεόνασμα της ανάπτυξης αλλά όπως είπε: «προσέξτε, η δουλειά μας είναι να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε όλα τα κοινωνικά αιτήματα με δικαιοσύνη και να μην αισθάνεται κανείς ότι κάποια κοινωνική ομάδα μπορεί να έχει κάποια προνομιακή μεταχείριση επειδή μπορεί να φωνάζει περισσότερο ή να διαδηλώνει πιο έντονα.

Και στους φίλους μου τους αγρότες, οι οποίοι είναι σήμερα στο δρόμο, τους λέω ότι εμείς είμαστε αυτοί που μειώσαμε τη φορολογία στους αγρότες, που διαπραγματευτήκαμε μία Κοινή Αγροτική Πολιτική που ναι, έχει δυσκολίες -και εδώ είμαστε πάλι να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να την κάνουμε καλύτερη- που πολεμήσαμε τις παράνομες ελληνοποιήσεις, που δώσαμε παραπάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ -προσέξτε: 1 δισεκατομμύριο ευρώ- στην τετραετία για αποζημιώσεις από φυσικές καταστροφές.

Είμαστε πάντα ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά, να το ξαναπώ: ανοιχτός διάλογος με ανοιχτούς δρόμους. Κανείς δεν μπορεί να εκβιάζει το κοινωνικό σύνολο, όσο δίκαιο και αν είναι το αίτημά του, και να διαταράσσει την κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου».

Κάνοντας αναφορά στις ευρωεκλογές τόνισε ότι «όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες να ψηφίσουμε, θα πρέπει να αναλογιστούμε ότι στέλνουμε ευρωβουλευτές στην Ευρωβουλή. Οι οποίοι θα πρέπει να είναι οι κατάλληλοι ευρωβουλευτές για να διαπραγματευτούν κρίσιμα ζητήματα, τα οποία αφορούν τελικά το ίδιο το μέλλον της χώρας». Ειδική αναφορά έκανε στη δυνατότητα των πολιτών να ψηφίζουν επιστολικά και έκλεισε υπογραμμίζοντας πως στις διπλές εθνικές εκλογές της περασμένης χρονιάς, «γκρεμίστηκαν οι ταμπέλες και οι προκαταλήψεις. Και αυτό το οποίο πετύχαμε εδώ, στη Δυτική Αθήνα, θα έχει ρίζες, θα έχει συνέχεια, και η Δυτική Αθήνα θα είναι και πάλι στην πρώτη γραμμή της μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές που έρχονται».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ