ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς περιφερειάρχες: Έρχεται νέα πλατφόρμα για την εξέλιξη των έργων

Μητσοτάκης προς περιφερειάρχες: Έρχεται νέα πλατφόρμα για την εξέλιξη των έργων
Ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του με τους περιφερειάρχες ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ / INTIME NEWS

Μία δημόσια πλατφόρμα, προσβάσιμη σε κάθε πολίτη, χάρη στην οποία θα παρέχεται λεπτομερής ενημέρωση για τα έργα τα οποία ολοκληρώνονται, υλοποιούνται και σχεδιάζονται σε κάθε περιφέρεια, ανακοίνωσε πως θα τεθεί σε λειτουργία, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνάντησή του με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας το πρωί της Πέμπτης (8/2).

Εξηγώντας, ανέφερε πως «αυτή η πληροφορία πρέπει να είναι αναλυτική, να έχει στοιχεία χρηματοδότησης, την πρόοδο υλοποίησης για σκοπούς τόσο ευρύτερης ενημέρωσης, αλλά και για σκοπούς δέσμευσης όλων των εμπλεκόμενων».

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως «είναι ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία συνεκτική περιφερειακή πολιτική. Δεν θέλουμε να πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο».

«Η πόρτα μου είναι ανοιχτή για όλους και θέλω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο της ουσιαστικής συνεργασίας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός μιλώντας στους περιφερειάρχες.

Ο ίδιος επεσήμανε πως «η κυβέρνηση και η τοπική αυτοδιοίκηση, δεύτερου βαθμού εν προκειμένω, έχουν υποχρέωση χωρίς δογματισμούς, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς, την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την επιδίωξη μιας ποιοτικής περιφερειακής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης».

Παράλληλα, όπως σημείωσε, η τοπική αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση «την ενδυνάμωση της σχέσης των πολιτικών που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, την μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων αλλά και τη δημιουργία μίας διακριτής αναπτυξιακής στρατηγικής και ταυτότητας, για κάθε περιφέρεια ξεχωριστά».

Μιλώντας για τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί ήδη από την περσινή χρονιά, όπως αυτές έχουν αποτυπωθεί, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «για πρώτη φορά πέρυσι επιχειρήσαμε μια αναλυτική αποτύπωση όλων των έργων και των σχετικών δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται σε δώδεκα περιφέρειες».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως στόχος «μέσω των περιφερειακών αναπτυξιακών σχεδίων είναι η διαμόρφωση μιας συνεκτικής στρατηγικής περιφερειακής, οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης ενός εθνικού παραγωγικού μοντέλου που θα εξασφαλίζει την βιωσιμότητα του απέναντι σε τρέχουσες αλλά και επόμενες προκλήσεις και κρίσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ