Στις ΗΠΑ μεταβαίνει ο Γεραπετρίτης - Θα συναντηθεί με Μπλίνκεν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου
Για την Ουάσιγκτον ταξιδεύει σήμερα ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης προκειμένου να συναντηθεί αύριο Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, με τον Αμερικανό ομόλογο του Άντονι Μπλίνκεν.
Η συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται να γίνει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και αμέσως μετά οι δύο αξιωματούχοι θα κηρύξουν την έναρξη του 5ου Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας στην οποία θα συμμετάσχουν και η υφυπουργός Εξωτερικών Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και ο υφυπουργός Εξωτερικών για την οικονομική διπλωματία και εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης.
Περιφερειακές εξελίξεις, άμυνα και ασφάλεια, ανθρωπιστικές προκλήσεις και η ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών, η ενέργεια και το περιβάλλον, η εφαρμογή του νόμου και η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, το εμπόριο και οι επενδύσεις και οι δεσμοί μεταξύ των δυο λαών θα είναι οι θεματικές που καλύπτει ο διάλογος.
Παράλληλα, o κ. Γεραπετριτης θα υπογράψει την πράξη προσχώρησης της Ελλάδας στις συμφωνίες διαστημικής συνεργασίας Άρτεμις.
Κατά την παραμονή του στην Ουάσινγκτον, ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα μιλήσει στην εκδήλωση του Wilson Center «Αντίστροφη Μέτρηση για δικό μας Ωκεανό, Ελλάδα 2024: Ένας Ωκεανός με Δυναμική» και θα συμμετάσχει στη συζήτηση με τον ειδικό Απεσταλμένο του Προέδρου των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι.
Ο υπουργός Εξωτερικών θα είναι ακόμη επίσημος προσκεκλημένος ομιλητής στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Georgetown «Προκλήσεις και ευκαιρίες: Το μέλλον της Ευρώπης, σχέσεις ΕΕ -ΗΠΑ, Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Ελλάδας στο παγκόσμιο στερέωμα».
Ποιοί σταθμοί του Μετρό κλείνουν από σήμερα έως τις 23 Μαρτίου – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
23:34
WSJ: Ο Τραμπ θα ανακοινώσει σύσταση συμμαχίας για την συνοδεία πλοίων μέσω των Στενών του Ορμούζ
23:22
Τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Στάρμερ και Τραμπ - «Συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή»
23:20
Το Ισραήλ θα συνεχίσει την εκστρατεία εναντίον του Ιράν για τουλάχιστον τρεις ακόμη εβδομάδες
23:06