ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - «Έωλα τα επιχειρήματα»

Αθανασίου: Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια - «Έωλα τα επιχειρήματα»
Ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου IN TIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟ

Καταψηφίζει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου συμπληρώνοντας έτσι το όνομά του στον κατάλογο των ανοιχτά διαφωνούντων κυβερνητικών βουλευτών.

Ο κ. Αθανασίου, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια διαφωνεί με τον κεντρικό πυρήνα του νομοσχεδίου αφού αμφισβήτησε ως «προσχηματικό» το βασικό επιχείρημα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας ότι το νομοσχέδιο έρχεται για να προστατεύσει τα δικαιώματα των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο βουλευτής της ΝΔ, παλαιός δικαστής, αξιοποίησε νομικές διατάξεις για να πει ότι ο νόμος επιφυλάσσει ήδη δικαιώματα που προστατεύουν τα παιδιά.

«Τα επιχειρήματα για την προστασία των παιδιών των ομόφυλων ζευγαριών ότι δήθεν απαιτείται γάμος είναι χωρίς έρεισμα και συνεπώς προσχηματικά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου

Επίσης, τόνισε ότι ο αξιακός κώδικας δεν είναι συμβατός με τον γάμο των ομόφυλων καθώς κατά την συνταγματική έννοια του γάμου περιορίζεται με τα ουσιώδη στοιχεία του που ισχύουν διαχρονικά στην ελληνική κοινωνία και στις θεμελιώδης αρχές που τον διέπουν στην δική μας έννομη τάξη, δηλαδή την νόμιμη συμβίωση δύο προσώπων διαφορετικού φύλου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ