ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Στηρίζω το νομοσχέδιο όχι παρά το ότι είμαι συντηρητικός, αλλά επειδή είμαι συντηρητικός

Τασούλας: Στηρίζω το νομοσχέδιο όχι παρά το ότι είμαι συντηρητικός, αλλά επειδή είμαι συντηρητικός
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με την φράση «ψηφίζω αυτό το νομοσχέδιο όχι παρά το ότι είμαι συντηρητικός, αλλά ακριβώς επειδή είμαι συντηρητικός» δήλωσε πως θα στηρίξει το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως «δεν κανονίζουμε τη ζωή συμπολιτών μας με βάση τα γούστα τους, παρά τους αναθέτουμε μια υψηλή ευθύνη στην οποία προσχωρούν».

«Ευθύνη αναλαμβάνουν, ευθύνη θεσμοθετούμε. Και εμένα προσωπικά ως συντηρητικό και παραδοσιακό άνθρωπο μου αρέσει να προσχωρούν σε θεσμούς ευθύνης όλα τα μέλη της κοινωνίας. Αυτό κάνουμε σήμερα» τόνισε ο κ. Τασούλας.

«Αυτή την παραδοσιακή οικογένεια, που τόσο πολλοί την υποστηρίζουν, τόσο λίγο αισθάνονται ότι πρέπει να της έχουν εμπιστοσύνη; Τόσο λίγη εμπιστοσύνη έχετε στους παραδοσιακούς θεσμούς ώστε, επειδή μία μειοψηφία συμπολιτών μας εθελοντικά και με τη δική μας πρωτοβουλία μπαίνει στην ίδια οικογενειακή ευθύνη, απειλεί τα ιερά και τα όσια του έθνους;».

«Περιττή αντιπαράθεση»

Τέλος, ο κ. Τασούλας, σχολίασε την «περιττή αντιπαράθεση» που έλαβε χώρα αυτές τις ημέρες της συζήτησης του νομοσχεδίου για το ποιός σκέφτηκε πρώτος ή συνέλαβε την ιδέα ενός τέτοιου νομοθετήματος, ή ποιός χωρίς εκείνον δεν θα ψηφιζόταν το νομοσχέδιο.

«Στην πολιτική έχουν σημασία τα γεγονότα περισσότερο από τις προθέσεις. Το γεγονός είναι ότι ψηφίζεται σήμερα το βράδυ με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβερνήσεως της ΝΔ - στην οποία συμπλέουν αρκετά κόμματα της αντιπολίτευσης, με τρόπο ο οποίος αποδεικνύει πολιτική ωριμότητα - και όλες οι άλλες κουβέντες, γλυκανάλατες ή πικρές αναφορές, είναι περιττές και μου θυμίζουν περισσότερο μια αχρείαστη προσπάθεια να μετατραπούμε την ώρα που συνομιλούμε με την ευθύνη μας, σε διακονιάρηδες ψήφων χαϊδεύοντας αυτιά, παριστάνοντας ότι εμείς έχουμε την πρωτοβουλία ή ότι χωρίς εμάς αυτό δεν θα είχε συμβεί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ