ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Τιμάμε τους Ολυμπιονίκες που ορκίστηκαν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων

Δένδιας: Τιμάμε τους Ολυμπιονίκες που ορκίστηκαν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων
Nikos Dendias / X

Στην ορκωμοσία των εφέδρων εν ενέργεια αξιωματικών Ολυμπιονικών στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ) βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

«Τιμάμε σήμερα τους Ολυμπιονίκες μας που ορκίσθηκαν αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ως πηγή έμπνευσης, με τις επιδόσεις τους και το ταλέντο τους. Οι διακρίσεις τις οποίες έχουν πετύχει αντικατοπτρίζουν αφοσίωση και διαρκή προσπάθεια και αποτελούν πρότυπο για το κοινωνικό σύνολο». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μιλώντας σήμερα, Τρίτη 20 Φεβρουάριου, στην τελετή ορκωμοσίας των εφέδρων εν ενέργεια αξιωματικών Ολυμπιονικών στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

«Στην εποχή μας όλοι αναζητούμε πρότυπα»

«Ιδίως στην εποχή μας, όταν όλοι αναζητούμε πρότυπα», συνέχισε, «αναζητείται σπίθα έμπνευσης, πηγή έμπνευσης που νοηματοδοτεί την ανθρώπινη παρουσία πέραν ενός στενού προσωπικού εγωκεντρισμού. Και αναζητούμε πέραν της αριστείας τη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο»

«Ως αθλητές της πατρίδας μας περιμένω από εσάς να προσλάβετε και να ανταποκριθείτε στο σημαντικότατο ρόλο του εθνικού και κοινωνικού προτύπου που πανηγυρικά σας ανατίθεται με τη στολή του Έλληνα αξιωματικού την οποία φέρετε» συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.

«Είναι μια σημαντική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό, Γιάννης Βρούτσης, μετά την τελετή ορκωμοσίας, υπογράμμισε: «Είναι μια σημαντική μέρα για τον ελληνικό αθλητισμό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Από σήμερα, 18 λαμπρά αστέρια του παγκόσμιου και του ελληνικού αθλητισμού γίνονται αξιωματικοί και θα λάμπουν πλέον μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας».

«Είμαι σίγουρος ότι όχι απλά η πατρίδα κάνει το καθήκον της, αλλά αυτά τα παιδιά τα οποία τίμησαν το εθνόσημο θα τιμήσουν και την Ελληνική Σημαία, όπως ξέρουν να το κάνουν χρόνια τώρα, ματώνοντας και ιδρώνοντας τα ελληνικά γήπεδα, για την πατρίδα και την σημαία μας» πρόσθεσε.

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Δημήτριος - Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο υποπτέραρχος (Ι) Γιαπιτζής Γεώργιος επιτελάρχης ΓΕΑ ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΑ αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί και από τους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Ο Μίλτος Τεντόγλου
EUROKINISSI

Ορκίστηκαν και ονομάστηκαν έφεδροι εν ενεργεία αξιωματικοί οι παρακάτω Ολυμπιονίκες:

· Ανθυπολοχαγός (ΤΘ) Ελευθέριος Πετρούνιας

· Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Στέφανος Ντούσκος

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Μιλτιάδης Τεντόγλου

· Ανθυπολοχαγός (ΠΒ) Στυλιανός Αργυρόπουλος - Κανακάκης

· Ανθυπολοχαγός (ΜΧ) 'Αγγελος Βλαχόπουλος

· Ανθυπολοχαγός (ΤΧ) Κωνσταντίνος Γαλανίδης

· Ανθυπολοχαγός (ΥΠ) Κωνσταντίνος Γενηδουνιάς

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Ιωάννης Φουντούλης

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Γεώργιος Δερβίσης

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Δημήτριος Σκουμπάκης

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Αλέξανδρος Παπαναστασίου

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης

· Ανθυποσμηναγός (Δ) Εμμανουήλ Ζερδεβάς

· Ανθυποσμηναγός (Δ) Μάριος Καπότσης

· Ανθυποσμηναγός (Δ) Χριστόδουλος Κολόμβος

· Ανθυπολοχαγός (ΠΖ) Παναγιώτης Μάντης

· Σημαιοφόρος (ΟΛ) Παύλος Καγιαλής

· Ανθυποσμηναγός (Δ) Σοφία Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ