ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρχονται 2.145 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ - Υπογράφηκε η προκήρυξη

Έρχονται 2.145 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ - Υπογράφηκε η προκήρυξη
Η προλκήρυξη αφορά 2.145 θέσεις στα νοσοκομεία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) ΙΝΤΙΜΕ

Ανοίγει ο δρόμος για την ενίσχυση του ΕΣΥ καθώς υπεγράφη η προκήρυξη μέσω  ΑΣΕΠ για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

H προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, που αναμένεται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα, αφορά την πλήρωση 2.145 θέσεων, Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Όπως έχουμε ήδη προαναγγείλει, το 2024 θα γίνουν συνολικά 6.500 προσλήψεις στον τομέα της Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων του ΕΣΥ. Στο πλαίσιο αυτό, υπεγράφη σήμερα η προκήρυξη για 2.145 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας. Προχωράμε με ταχείς ρυθμούς αλλά και με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών και την αντιμετώπιση δυσλειτουργιών σε τμήματα και κλινικές ανά την χώρα».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους:

«Η ενίσχυση του προσωπικού του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και για αυτό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με νέες προσλήψεις και θέσπιση κινήτρων. Οι 2.145 νέες θέσεις θα καλύψουν ελλείψεις και θα προσφέρουν νέα δυναμική στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Συνεχίζουμε με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα για την αναβάθμιση του ΕΣΥ, διασφαλίζοντας την άμεση πρόσβαση των πολιτών σε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας σε όλη τη χώρα».

Εντός των επόμενων ημερών, για την περαιτέρω ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, θα προκηρυχθούν πάνω από 750 θέσεις ειδικευμένων ιατρών κλάδου ΕΣΥ όλων των ειδικοτήτων και βαθμών στο σύνολο της χώρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ