ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική συνάντηση των «8» που έδωσε το «χρίσμα» της υποψήφιας στην Γεροβασίλη

ΣΥΡΙΖΑ: Η μυστική συνάντηση των «8» που έδωσε το «χρίσμα» της υποψήφιας στην Γεροβασίλη
ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο στο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα πρόσωπα ή για την ακρίβεια το πρόσωπο που θα θέσει υποψηφιότητα απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη και στο ξεκαθάρισμα αυτό συνέβαλε όπως πληροφορείται το CNN Greece μια μυστική συνάντηση κορυφαίων στελεχών του κόμματος. Ο λόγος για την Όλγα Γεροβασίλη την υποψηφιότητα της οποίας στηρίζει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιωτικό χώρο μέλους του ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τα μεσάνυχτα και ολοκληρώθηκε έχοντας συμφωνία στις 3 τα ξημερώματα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αλέκος Φλαμπουράρης, Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Κατερίνα Νοτοπούλου αλλά και οι γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγγου και Γιώργος Βασιλειάδης.

Οι «8» έριξαν στο τραπέζι τα ονόματα υποψηφίων που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να αντιπαρατεθούν με τον Στέφανο Κασσελάκη και οι περισσότεροι συμφώνησαν στην υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Όλγα Γεροβασίλη κλήθηκε στη συνάντηση και αποδέχτηκε τη πρόκληση.

Η Όλγα Γεροβασιλη αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητα της το Σάββατο (24/2) το μεσημέρι και στη συνέχεια ο Τσίπρας θα κάνει δήλωση στήριξης της.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί, η Όλγα Γεροβασίλη συναντήθηκε στο γραφείο της στη Βουλή με τον Διονύση Τεμπονέρα, ενώ η ίδια είχε επικοινωνία και με τον πρώην πρόεδρο και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η διαφαινόμενη υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη για την προεδρία, όπως πληροφορείται το CNN Greece, θεωρείται άτυπο χρίσμα του πρώην προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα στην αντιπρόεδρο της Βουλής και στενή συνεργάτιδά του επί χρόνια, μία ημέρα μετά τη δήλωσή του που έβαλε «μπουρλότο» στο τέταρτο συνέδριο το οποίο πολλοί θεωρούν πως δεν υπάρχει λόγος να συνεχιστεί.

Η βουλευτής Άρτας, εξάλλου, γύρω από την οποία συνασπίζονται στελέχη με αναφορά στον κ. Τσίπρα, θεωρείται η δυσκολότερη αντίπαλος για τον κ. Κασσελάκη ακόμα κι από ανθρώπους του.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη νέου προέδρου, θα πραγματοποιηθεί με διαδικασίες «εξπρές» και σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece η πιο πιθανή ημερομηνία να είναι η 10η Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται, δε, πως σε περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να στηθούν κάλπες για να εκλεγούν τα συντονιστικά των Οργανώσεων Μελών και οι νέες Νομαρχιακές Επιτροπές.

Τεμπονέρας: «Για το κοινό καλό κάνουμε και πίσω»

Η φράση του Διονύση Τεμπονέρα «Δεν κυνηγάμε οφίτσια, για το κοινό καλό κάνουμε και πίσω» φαίνεται πως άνοιξε το δρόμο στην υποψηφιότητα Γεροβασίλη.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύεται επίσης ως απόφαση του κ. Τεμπονέρα να μην είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

«Καρέκλες και οφίτσια αν και μας προσφέρθηκαν, δεν τα διεκδικήσαμε ποτέ. Ούτε και τα χρειαζόμαστε γιατί μας μάχες μας τις δίνουμε με ανιδιοτέλεια κι αυταπάρνηση χωρίς να ζητάμε μερτικό, μέσα στην κοινωνία. Πέσαμε στη μάχη μεταξύ πρώτων και δεύτερων εκλογών, στην πρώτη γραμμή όταν όλα τα σκίαζε η φοβέρα, κι αναλάβαμε την ευθύνη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, υποστήριξε πως δεν έχει πολιτικές ανασφάλειες και βλέπει απέναντί του συντρόφους και όχι αντιπάλους:

«Η Αριστερά δεν παράγει μεσσίες και ήρωες. παράγει κοινωνικά υποδείγματα. Δεν θα αφήσουμε να μπει η Αριστερά στο περιθώριο. Δεν θα χαρίσουμε ούτε μια σπιθαμή δημοκρατίας στους φασίστες. Δεν θα αφήσουμε να μας νικήσει η αποχή και η αδράνεια. Θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι, θα γίνουμε ένα παλλαϊκό μέτωπο δημοκρατίας και δικαιοσύνης, που θα δώσει διέξοδο, ανάσα και ελπίδα στην ελληνική κοινωνία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ