ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη

Δένδιας: Να δημιουργήσουμε έναν στρατό με άξια επαγγελματικά στελέχη
ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού (ΣΕΑΠ), στο Ηράκλειο Κρήτης, επισκέφθηκε, σήμερα, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Τον κ. Δένδια υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης. Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Δένδιας συνομίλησε με τα στελέχη και ενημερώθηκε για επιχειρησιακά θέματα και την αποστολή της ΣΕΑΠ. Παρόντες επίσης ήταν ο τφυφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Παρέστησαν ακόμη ο διοικητής της ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο διοικητής της ΣΕΑΠ ταξίαρχος Αντώνιος Πράγιας και ο διοικητής της 5ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «V Μεραρχίας Κρήτης» ταξίαρχος Μιχαήλ Πλούμης.

«Επισκέφθηκα σήμερα τις εγκαταστάσεις της Σχολής Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο Κρήτης. Τριάντα εννέα χρόνια πριν κατατάχθηκα στο στρατό και είχα την τιμή να υπηρετήσω ως Έφεδρος Αξιωματικός του Πεζικού, έχοντας αποφοιτήσει από τη ΣΕΑΠ. Ήταν τιμή η επιλογή μου» αναφέρει σε ανάρτησή στο Χ ο κ. Δένδιας.

«Η περίοδος της θητεία μου ως αξιωματικός του Στρατού, αποτελεί ένα κεφάλαιο της ζωής μου το οποίο αναπολώ. Σήμερα, είναι χρέος μας να δημιουργήσουμε συνθήκες για να γίνει ελκυστικός ο θεσμός των Εφέδρων Αξιωματικών για τους νέους μας» τόνισε ο κ. Δένδιας.

«Και δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε τη συμβολή των εφέδρων αξιωματικών στους εθνικούς μας αγώνες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Οδυσσέας Ελύτης, στον Ελληνο- Ιταλικό Πόλεμο» επισήμανε στην ανάρτηση.

«Ένας ισχυρός και αξιόμαχος Στρατός πρέπει να βασίζεται και στην εκπαιδευμένη εφεδρεία. Ο κληρωτός, ο έφεδρος, όχι μόνο ο έφεδρος αξιωματικός αλλά και ο οπλίτης, πρέπει να εκπαιδεύεται πραγματικά» ξεκαθάρισε.

Και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποκτήσει ψηφιακές δεξιότητες, να γίνει ένα πραγματικό «εργαλείο» μάχης για τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Και όποιος επιθυμεί, εθελοντικά, να επανεκπαιδεύεται σε τακτικά διαστήματα» κατέληξε στην ανάρτησή του ο κ. Δένδιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ