ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: «Διχαστικός ο Κασσελάκης στα τελευταία λεπτά της ομιλίας του»

Μουζάλας: «Διχαστικός ο Κασσελάκης στα τελευταία λεπτά της ομιλίας του»
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

«Να κρατήσουμε μια πολιτική νηφαλιότητα για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στο ρόλο που η κοινωνία επιφυλάσσει στην Αριστερά και που εμείς, με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε μέχρι στιγμής να ανταποκριθούμε», είπε ο πρώην υπουργός Γιάννης Μουζάλας στην ομιλία του στις εργασίες της τρίτης μέρας του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που βάζει ανοικτά όχι αν θα ειναι πρώτο, δεύτερο ή τρίτο κόμμα, αλλά τη δημιουργία ενός ισχυρού προοδευτικού λαϊκού μετώπου ενάντια στο φασισμό και στη Δεξιά. Αυτό πρέπει να ειναι το ατού μας για τις ευρωεκλογές».

Ο κ. Μουζάλας ανέφερε ότι «ο πρόεδρός μας στην έναρξη του συνεδρίου μας έκανε εξαιρετική ομιλία, μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο της ομιλίας του, κατά το οποίο υπήρξε διχαστικός, αντι-ενωτικός και έξω απ' αυτά που το κόμμα μας χρειάζεται». Είπε ότι δεν προσπαθεί να δώσει άδικο ή δίκαιο, αλλά να σημειώσει ότι το κόμμα χρειάζεται να είναι ενάντια στο διχασμό και ότι ο πρόεδρος πρέπει να δίνει τον πρώτο λόγο σε αυτό. «Δεν μπορούμε στο κόμμα μας να λέμε "βρείτε μου αντίπαλο"».

«Εγώ ψήφισα τον Κασσελάκη γιατί είπε ότι "αντίπαλός μου είναι η Δεξιά. Δεν μπορούμε μέσα στην Αριστερά να λέμε "θα σας δείξω τις ρίζες μου", γιατί οι ρίζες όλων εδώ μέσα είναι απέραντες. Επομένως θέλω να ελπίζω ότι ο πρόεδρος στο κλείσιμό του θα ανασκευάσει αυτή τη λάθος στάση».

Σχολίασε πως το πρόβλημα δεν ειναι αν ο πρόεδρος θέλει να κάνει ό,τι του κατέβει και αν η ΠΓ θέλει να τον χειραγωγήσει, τονίζοντας ότι ο καθένας έχει συγκεκριμένο ρόλο.

«Το κόμμα μας οφείλει να στηρίξει την ενότητά του, η οποία στηρίζεται στο καταστατικό και τις πολιτικές θέσεις του. Δεν είναι το πρόβλημα αν θα γίνουν εκλογές ή όχι, αλλά το πώς θα προχωρήσουμε μετά. Και πρέπει να προχωρήσουμε ενωμένοι», υπογράμμισε καταληκτικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ