ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν θα σταματήσουμε να συζητάμε με τους αγρότες

Μητσοτάκης: Δεν θα σταματήσουμε να συζητάμε με τους αγρότες
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης IN TIME / Γ.Τ Πρωθυπουργού ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Μήνυμα ότι δεν θα σταματήσει να συζητά με τους αγρότες έστειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από την εβδομαδιαία ανασκόπησή του. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά στα απογευματινά χειρουργεία ανακοίνωσε, πως προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων «θα αξιοποιηθούν πόροιύψους 60 εκ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφερόμενος στη λειτουργεία των απογευματινών χειρουργείων που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε πως «η ηγεσία του υπουργείου διευκρίνισε ότι τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με περισσότερη διαφάνεια και κεντρικό αυστηρό έλεγχο χάρη στην ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων».

«Θα αξιοποιηθούν πόροι -60 εκ. ευρώ- από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων. Δεν ανακαλύψαμε την Αμερική, τα απογευματινά χειρουργεία αποτελούν κοινή πρακτική σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη» συμπλήρωσε.

Το μήνυμα για τους αγρότες

Την ίδια ώρα, μιλώντας για το αγροτικό «μέτωπο» ξεκαθάρισε πως «ικανοποιήσαμε όσα περισσότερα από τα αιτήματα των αγροτών μπορούσαμε», τονίζοντας για ακόμη μία φορά πως η κυβέρνηση εξάντλησε τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Σε κάθε περίπτωση, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να συνομιλεί με τον κλάδο.

Εξήρε, παράλληλα, τους αγρότες «για τον συντεταγμένο και απολύτως ψύχραιμο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν στην καρδιά της Αθήνας, αλλά και τους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης που ακολούθησαν τις προτροπές της Τροχαίας».

Ολόκληρη η ανάρτηση του πρωθυπουργού

ΔΗΜΟΦΙΛΗ