ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη

Μητσοτάκης: Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ποιος ήταν τελικά ο πραγματικός ρόλος του κ. Βαρουφάκη; Τι κρυβόταν πίσω από τον ανυπόφορο και προκλητικό ναρκισσισμό του;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής και πρόσθεσε:

Ο κ. Τσίπρας έλεγε ότι ο κ. Βαρουφάκης ήταν asset. Μήπως το plan B ήταν τελικά plan A; Και την τελευταία στιγμή ο κ. Τσίπρας απλά φοβήθηκε και τα έδωσε όλα στους δανειστές; Δεν υπάρχει ζήτημα Βαρουφάκη, αλλά ζήτημα Τσίπρα. Δεν μπορεί ο κ. Τσίπρας να κρύβεται πίσω από τον κ. Βαρουφάκη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη συζήτηση επί της πρότασης της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «αντιμετωπίζει τους πρώτους έξι μήνες του 2015 σαν ένα κακό όνειρο, μόνο που είναι κάτι πολύ παραπάνω από μία δυσάρεστη ανάμνηση».

«Η περίοδος αυτή άφησε βαριά τραύματα πάνω στο σώμα της ελληνικής οικονομίας και ανεξίτηλα αποτυπώματα στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Επί των ημερών σας οι έννοιες αλήθεια, συνέπεια, αξιοπιστία πήραν οριστικό διαζύγιο από την οικονομική, κοινωνική, πολιτική πραγματικότητα» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Είναι ξεκάθαρο πως η πλειοψηφία αισθάνεται εξαιρετικά άβολα με αυτή τη συζήτηση. Τόσο άβολα που ο κ. Τσίπρας δεν πήρε καν το λόγο».

«Εξαιτίας σας η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση και θα παραμείνει και το 2016.Η απώλεια του ΑΕΠ στη διετία 2015-2016 εκτιμάται σε 21 δισ. ευρώ. Επιβλήθηκαν νέα μέτρα λιτότητας 9 δισ. ευρώ περίπου για να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό που προκάλεσε η κυβέρνηση κατά το 1ο επτάμηνο του 2015. Οι έλεγχοι στις κινήσεις κεφαλαίων, τα capital controls, διέλυσαν την οικονομία. Οι εξαγωγές συρρικνώθηκαν. Τα «λουκέτα» πολλαπλασιάστηκαν. Και μετά απορήσατε γιατί το πανεπιστήμιο Harvard σας απένειμε το βραβείο της χειρότερης διαπραγμάτευσης του 2015» υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε ότι η εξεταστική επιτροπή θα ήταν «μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να πείτε ένα δυνατό ‘συγγνώμη’, αλλά δεν το κάνετε γιατί έχετε πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και την πραγματικότητα».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήξερε ότι θα κλείσουν οι τράπεζες, γνώριζε ακριβώς τι θα συμβεί. «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να ετοιμαστεί το plan B και είπε ότι έλαβε το περιεχόμενο αυτής της μελέτης. Αυτή τη μελέτη δεν πρέπει να τη γνωρίζει ο ελληνικός λαός; Γιατί τέτοια μυστικοπάθεια» τόνισε και συμπλήρωσε:

«Πόσο κοντά βρεθήκαμε στην υλοποίηση του σχεδίου Β΄; Υπήρχε προετοιμασία για παράλληλο νόμισμα; Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι τρεις ημέρες πριν από το δημοψήφισμα επισκέφθηκε τον κ. Καμμένο στο Πεντάγωνο και ο κ. Καμμένος είπε ότι ‘οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας'. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι αυτή είναι δουλειά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

«Η απελπισία σύντομα θα δώσει τη θέση της στην ελπίδα της αλήθειας. Γιατί αυτή είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ευημερία. Το πάθημά σας πρέπει να γίνει μάθημα για όλους όσους λαϊκίζουν» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ