ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Με το σημερινό αποτέλεσμα κλείνει ένας κύκλος «σπέκουλας και συκοφαντίας»

Μαξίμου: Με το σημερινό αποτέλεσμα κλείνει ένας κύκλος «σπέκουλας και συκοφαντίας»
Στιγμιότυπο από τη συζήτηση και λήψη απόφασης στην Ολομέλεια της Βουλής επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και οι βουλευτές του κόμματός του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών, υπογραφής του τρίτου Μνημονίου και ανάγκης νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2016 EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Ως ορόσημο θεωρούν κυβερνητικές πηγές την καταψήφιση της σημερινής πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης.

Η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς δεν συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό των 120 βουλευτών, με 155 «όχι», έναντι 96 υπέρ και 20 «παρών».

Όπως σημειώνουν οι εν λόγω πηγές, «κλείνει ένας κύκλος "σπέκουλας και συκοφαντίας", κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο».

Παράλληλα, κάνουν λόγο για «εκστρατεία λάσπης της Ν.Δ. (και των "προθύμων"...)», επισημαίνοντας ότι «η περίφημη πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, συγκέντρωσε μόλις 96 ψήφους».

Στο Μαξίμου αναμένουν να δουν «πώς θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως "βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης" τους 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την απλή αναλογική και τους 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17».

Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «με την καταψήφιση της σημερινής πρότασης –την οποία η ΝΔ διαφήμιζε θορυβωδώς εδώ και έξι μήνες– κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού».

Όπως λένε χαρακτηριστικά, «άλλωστε ο λαός έχει ήδη μιλήσει, ανανεώνοντας την εντολή του προς την κυβέρνηση, πέρυσι τον Σεπτέμβριο», ενώ δεν παραλείπουν να σχολιάσουν ότι «με το σημερινό αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"».

Οι ίδιες πηγές εύχονται στη ΝΔ και «τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα» και καταλήγουν:

Η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ