ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Ανοίγει βήμα για τις ευρωεκλογές - Τα νέα πρόσωπα που ανακοίνωσε

Νέα Δημοκρατία: Ανοίγει βήμα για τις ευρωεκλογές - Τα νέα πρόσωπα που ανακοίνωσε
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Με τέσσερα ακόμα ονόματα ενισχύεται, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Στους υποψήφιους του κυβερνώντος κόμματος θα ενταχθούν ο νυν πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΕ Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και ο αναπληρωτής καθηγητής στο Δημοκρίτειο Σωτήρης Σέρμπος.

Τον Απρίλιο το επίσημο ψηφοδέλτιο της ΝΔ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τον Απρίλιο, ενώ συνεχίζονται πυρετωδώς οι διεργασίες για την αξιολόγηση υποψηφίων, με τον τελικό λόγο να έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κάθε κόμμα δικαιούται να έχει 42 υποψήφιους ενώ οι κάλπες για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα στηθούν στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μεταξύ 6 και 9 Ιουνίου, με κάθε χώρα να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την ημερομηνία που προτιμά.

Ήδη πολλοί υποψήφιοι Ευρωβουλευτές τρέχουν περιοδείες και καμπάνιες, ανάμεσά τους οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος αλλά και οι Πύρρος Δήμας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, Γιώργος Αυτιάς, Δημήτρης Τσιόδρας και Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Κρατήσαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη»

Ο πολιτικός χρόνος αρχίζει σταδιακά να πυκνώνει, στις 11 Μαρτίου ο Πρωθυπουργός δίνει το παρόν στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, ενώ το τριήμερο 5-7 Απριλίου θα λάβει χώρα το 15ο Τακτικό Συνέδριο του κόμματος το οποίο θα έχει εορταστικό χαρακτήρα, καθώς σε αυτό θα συμπεριληφθούν και οι εκδηλώσεις για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας.

Από την Κυβέρνηση τονίζουν πως το κόμμα δεν χρειάζεται να διαφημίσει τα ευρωπαϊκά του διαπιστευτήρια. Είναι η παράταξη -υπενθυμίζουν, η οποία έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, η οποία κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη τις πολύ δύσκολες εποχές του 2015 και αυτή που κάνει βήμα-βήμα την Ελλάδα μία πραγματικά ευρωπαϊκή χώρα.

Εκεί θα σταλεί και πάλι το μήνυμα της κρισιμότητας των εκλογών και θα τεθεί ο στόχος η Νέα Δημοκρατία να είναι και πάλι νικήτρια ώστε να εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ